網絡小說集中討論區<28>

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
就快追完人藉,
咁多位爸打, 有冇D 搞笑類既推介
天道圖書館竟然出第2集
久違又來推下書,只賺錢不談情,職業舔狗我最行!
內容大約係男主為錢做職業出租男人,係一堆有病的女角中做舔狗
到後來各女角被舔到愛上男主時,男主出於職業守則不和客戶發展情愛關係而發生各種修羅場
文筆中下,小白化,但可接受,好笑
劇情明快,合理,夠爽
情感在線,特別係後面男女主角各自就自己病態的救屬
個人給予仙草評分
上面#511我書單有推唔少搞笑
開新書《賽博英雄傳》希望好睇
thanks , 爸打推左好多本, 有排睇了
歡迎交流!
萬界守門人
睇左噩夢使徒恐怖類覺得唔錯 但過左免費章已經無得白嫖
從來唔明個爽點 咪普通升級 打怪 換地圖
仲有三十年河東 三十年河西 莫欺少年窮
當年係幾「先進」
而家寫爽書的人太多而且寫得好好多
書?
記得幾年前睇毒到仆街
已經過時
開創廢柴退婚流wo 個陣唔知幾多抄佢
同無限恐怖開創無限流一樣咁勁其實
不過之後本本一Q樣 同3少一樣
又上尼推一本仙草
作者野亮的「我不是文豪」
如果有睇過爆漫王,可以理解為呢本書係爆漫王文學寫作版
故事大約係講主角人到中年30,鬱鬱不得志,他立志想拿諾貝爾文學獎,現實就是連靠筆搵食都做不到
然而,故事發展是男主不是沒有文氣,而是欠缺機會,性格上不識爭取,後來一發不可收拾,用文氣、用筆在事業、生活、感情上爭一口氣。

本書最大特點是知識量,作為立志想拿諾貝爾文學獎的男主角,故今中外文學作品自然手到拿來,而作者如果不精通這一些知識,又點寫得出這個男主角,但不要以為當中有文學成份很悶,反而是作者用網文的寫法寫出來很新鮮,就好像想在快餐中加入米芝蓮一樣。

而文筆當然都是一絕,我敢說他的寫法99%的網文寫手寫不出來,不是無病呻吟那種華麗,而是文學點的風趣,在網文中真是別樹一格。

整個作品劇情、文筆皆為上盛,稱得上一句神
係幾好睇但佢唔係即起點可以睇晒?
有冇啲愛情故係個男man啲 唔好成條狗咁俾女主凶
你話做錯嘢哂下冧都算,睇親啲個男都成條狗咁
逼我重生
有冇多幾套武俠睇,劍出衡山追到live
宿命劇情正式連返去詭秘外傳
可以但無得白嫖 同埋想儲耐d一次過睇會好爽
點解睇小說性價比咁高既娛樂都要唔比錢
係咪窮到咁
古龍世界吃瓜劍客
不過始終同衡山有D距離&中後期開始水
今年係得呢2部最有睇頭
thanks ching 咁儲耐d先再睇先
支那野可以白嫖就白嫖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞