網絡小說集中討論區<28>

576 回覆
5 Like 1 Dislike
有冇啲書係同恐怖的阿肥/穿黃衣的阿肥風格似?

佢啲書我每一本都覺得好睇,想搵啲類似嘅嚟睇
有無啲書名可以講嚟聽吓,好多作者都叫阿肥
我的細胞監獄
前面好睇 打完倫敦大戰開始悶
吃鬼的男孩
殺神永生
電鋸使用手冊 (腰斬)
我的細胞監獄
終末的紳士

笑死
佢呢種風格好獨特,恐怖(其實唔恐怖)+升級+戰鬥

如果你想偏升級向既我會推薦極道天魔

偏恐怖向既我推薦
地獄電影院
恐怖網文
驚悚樂園

希望你鍾意
42塊腹肌
尼古拉斯趙四
垃圾
帝霸我睇到4000
咪係 唐三直頭人格有問題架wo
衰撚到連登阿狗咁
當年佢唔抵得人地成績好直接報寸搞到神秘復蘇個作者比人請飲咖啡
咪睇下起點依家比甚寶同🦑不斷提純既情況下 會搞出咩大頭佛黎
On9
天人圖譜第二章就毒撚死左
唔講以為而家2009年
唔係嘛 仲有人拍片
我鍾意睇佢升級打交同埋每本書好個世界觀
電影院我覺得麻麻,試下睇極道天魔先
咁既話推薦多本 我的詭異人生,應該幾啱你
有本叫咩詭異日歷你可以望下
有咩問題
詭秘一開始已經講咗成個世界嘅底層就係混亂冇邏輯 所有序列嘅晉升都係引誘你搞破壞

所以詭秘克仔先要成日諗點樣完成儀式但盡量唔搞到人

咁同宿命佢而家做嘅嘢有乜分別
你諗一諗詭秘係點樣寫d窮人先啦 佢寫到有小小事整親 唔夠體力 就會手停口停惡性循環 到最後真係會死 再諗下點解小克點解打柒皇室先
家陣塔羅會班友都已經脫離群眾啦 離能晒地
比你練到多個魔女半神出黎 又有咩用?
預防埋感染 啫係根本冇影響 瀨咗嘢=冇瀨嘢咁仲想點? 所有嘢都冇可能係0影響架喎

就算第一部克仔整座城出黎 引人入去 你都可以講佢嚇鳩死人架喎 令啲普通人呢世都有陰影 仲易受邪神影響乜乜柒柒

所有嘢都要拎個平衡啦 皇室係真係由啲普通人死 如果佢好似今次咁比晒預防措施 淨係整場霧嚇人 克仔照打柒佢你都覺嘔心啦

蠕動的飢餓要食人tim 咪照用
仲話唔係唐三
亞當條76整佢家姐,喬3大霧霾就係有取死之道
狐朋狗友要升級就係必要既犧牲
有背景既海盜就唔應該死 無背景既海盜就直接開除人籍

比塔羅會認為無辜既人提前食疫苗 仲逆天過白金大神寫得出由九個方位發起九次攻擊
大霧霾係真係整死咗大量人 所以克仔先唔忍

塔羅會人哋原文係比全城原住民嘅人有預防先行動 並唔係你所講「認為無辜嘅人」 人哋冇諗過扮上帝揀人殺 只係想克成儀式而唔影響到人

Btw小說呢家嘢唔岩真係可以唔睇 唔洗委屈自己又要睇又要屌
港口
格爾曼殺海盜係屠足全船人?
死唔斷氣 係咪每一個劇情都要嘈一餐點解唔係你心目中嘅發展?

殺晒又要問點解殺晒 道德水平好低 唔殺晒又問點解唔殺晒 係咪想扮上帝 道德水平又好低

計我話成乜q神升乜鬼序列 用幾百萬字寫一個個用愛去感化佢地咪算

呢本係一本小說 係作者講個故比你聽 唔係你教個作者點樣寫

文筆劇情唔撚滿足咪唔好睇唔好比錢支持 就係咁簡單

唐三嗰啲係現實生活搞鳩人 差幾遠呀? 係度模糊視線
宿環個邏輯對唔上詭秘個邏輯咁都唔比屌? 你又做孝子?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞