網絡小說集中討論區<28>

237 回覆
3 Like 1 Dislike
原來本我不是魔頭改左名
減肥寫終極報復係有一手
呢本睇唔透
早期仲係叫魔頭個陣追live到上架無耐就無再睇
個陣明明最多都係糧草水平偏悶又唔hit
呢排無啦啦見佢月月成萬票 係咪轉返魏君子寫法
玩家請閉眼都係追唔返作者上本舊日支配者既水平
上本太出色呢本又相近真係追唔落
克系推書(主要係世界觀強)
(文長省略)
玩家請閉眼都係追唔返作者上本舊日支配者既水平
上本太出色呢本又相近真係追唔落

作者第一本書真係勁,呢本第四本有佢第一本的六成水準都收貨,因為佢始終好過其他同類。
(佢第二、三本真係垃圾,寫詭異好地地轉寫玄幻)
想求下推有無咩重生都市系既書
商戰或者其他元素都得
啱啱開始寫 大家可以交流吓
知大家tldr, 節奏已經推到最快

我俾(所謂嘅)靚女上司「騷擾」嘅故事
#0 簡介
#1 今日姐姐帶你去做……
#2 電單車與薰衣草
#3 廁所Gathering
https://www.penana.com/story/151868/%E6%88%91%E4%BF%BE-%E6%89%80%E8%AC%82%E5%98%85-%E9%9D%9A%E5%A5%B3%E4%B8%8A%E5%8F%B8-%E9%A8%B7%E6%93%BE-%E5%98%85%E6%95%85%E4%BA%8B
我都揾緊好睇既克系小説 作者上一本書叫咩名?上網打悠長假期揾唔到
楊間條麻繩
佢玩衰左之前個IP所以換作者名。
上一本係「我打造了舊日支配者神話」,作者金色夢鄉。

佢描寫角度係人類側,但好睇。元素係輕鬆,治癒,致鬱都有少少
如果想追住克系瘋狂扭曲果種味道……可能要介紹其他書,比如《道祖是克蘇魯》果類(果款我一百章棄左)
貓膩仲有邊本推薦,睇左間客將夜
無 其他好油
我都夾住同人推下克系書

我在火影創造克蘇魯。古神側,想睇火影大戰古神可以望下

柯南裏的克學調查員。人類側,用克蘇魯logic解釋柯南世界
我都啱啱開始寫 大家可以交流吓
知大家tldr, 節奏已經推到最快

我俾(所謂嘅)靚女上司「騷擾」嘅故事
#0 簡介
#1 今日姐姐帶你去做……
#2 電單車與薰衣草
#3 廁所Gathering
https://www.penana.com/story/151868/%E6%88%91%E4%BF%BE-%E6%89%80%E8%AC%82%E5%98%85-%E9%9D%9A%E5%A5%B3%E4%B8%8A%E5%8F%B8-%E9%A8%B7%E6%93%BE-%E5%98%85%E6%95%85%E4%BA%8B
慶餘年
我覺得太新手作,大道朝天我睇緊,其實有糧草以上水平
如果主流都睇過,我會推重塑千禧年代
呢本書寫重商戰,幾另類得尼幾好睇
大道開頭ok 中段偏悶
後面
去咗睇瓊明神女錄
睇到本座道心不穩
鎖情咒
我就係想睇d比較癲既克系,之前睇完詭秘就覺得正,睇埋道詭異仙發覺加埋精神病仲夾我多d

可唔可以講下你棄書既原因係咩?同埋有無其他高質克系推薦?
睇完間客 幾有銀河英雄傳說個feel 有無類似嘅野推薦
睇緊異獸迷城 好熱血
道心碎完又滿 破而後立 原地升仙 終於睇完3860章無敵天帝連番外
好睇到喊,連最後幾章番外都係重複番正文寫過嘅嘢

劇情分凡界,仙界,神界,混沌大世界篇,然後劇情重複四次

後面先發現原來無敵天帝係個境界嚟,仲要細分通天、蕩天、溯源、太一、耀星、鴻蒙,因為都係後面二三百章求其帶過下嘅境界,所以唔查番書都記唔到,me weak 疏
心諗點解唔叫無敵天帝 超級無敵天帝 超級究極無敵天帝
真點究極無敵 真點究極終極超級無敵etc,咁應該易記好多,美中不足啊
師兄道心完滿了啊,在下拜服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞