網絡小說集中討論區<28>

887 回覆
8 Like 1 Dislike
lm之後睇
睇咁多修仙小說 都有諗過有冇主角簡升級最快嘅功法
唔求同階無敵,只求高階壓人
原來真係有人咁寫
表面係修仙文 實際係政治職場文
同埋都幾幽默好笑
另外本嘢雖然只有500幾章,但每章都好長下,一章差唔多係其他小說兩章咁長
睇到中期其實有啲悶
但前期殺晒班地產狗真係好爽同笑到收唔到聲
黃昏邊界 都幾好睇
分界?
睇曬靈境行者,收尾太倉卒了,好睇嘅點同大奉殺狗皇帝一樣,勁爽完轉map就走下坡,黑手出場又未夠迫力,反而二Boss比壓力仲大,同大奉真係好似。
但不得不承認,賣報啲文筆真係天賦嚟,非常流暢,讀起嚟文戲打戲都有一氣呵成之感,所以小小缺點我都可以接受。屬於講唔出咩三幅被大道理但消遣娛樂一流嘅書
一個賣報 一個老鷹
兩個都係浪費自己才華
老鷹嚴重好多
星門根本寫慢啲係有機上神枱
唔係好識欣賞老鷹,淨係睇咗少少全球高武,值得睇落去?
全球高武係九品之前算係神作
之後就開始柒
萬族又係 出人界之後就柒
星門本身潛力本身最高
打九司之前啲月票基本上係sm第二位
屌那星之後可以屎一樣
又係虎頭蛇尾?
爽文黎講佢同全職法師黎講算係咁
其實我都幾鐘意全職個setting 可惜佢最後都鳩
賣報唔好表演佢啲「才華」先好
未修改之前嘅姐姐是大明星嚇死人
想搵套小說 好似主角細個已經好打得 之後中左毒一用內功就毒發 要ntr 太后先可以解毒
世子很兇
詭道求仙,從將自己煉成傀儡開始
但前期真係好睇啲劇情秦始王果啲好深刻

終於睇完未來女朋友6卷,一個字正,但係睇作者總結既e兩個問題,作者有冇係評論區講過?

especially 第一條,我都想知到底發生左咩事?反而第2條我覺得唔係幾重要

 這裡留下兩個思考題:

  1)第六卷打來電話的溫涼是第一卷的溫涼嗎?死掉的溫涼又是怎麽回事?

  2)佛珠在這場輪回中,究竟起到了什麽作用?
後面好似不斷重複咁
1我覺得係第3定第4卷末自殺嘅阿涼,啫係天然比咗佛珠艾青改變過去之後打電話嗰個
講多啲
卡徒前中神作
白總管
維阿一步
十幾年都仲記得
誰把我屍體藏起來

如果依本上架後水準一樣
作者應該可以一書封神,
第一個主角個心境變化太深刻,
想問ios有咩睇書app好用?
最好可以讀埋黎聽
主角算係梟雄,修練架構完整
開篇講主角俾人呃左修練有缺陷既功法 要諗辨法求生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞