GUNDAM SEED系列討論區27 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
唔計頭炮同背包,有核能嘅拉精同突自2比:
機動性:突自2有金骨->突自2贏
火力:突自2多炮啲->都係突自2贏

你部拉精都係多個浮遊盾仲要個盾冇PS甲會畀人斬爛,點同我部突自2鬥
突自2應該真係>拉精
最多都係出設定話新技術所以拉精出力高過突自2
但淨係浮遊炮同胸炮火力都彌補到出力差距
仲有為基魔服務既金骨

唔同 不正 比命運2 無正2
每一次睇啲宣傳品都唔明,明明兩個都有女點解要放埋一齊
今次黑鬼都仲叫做有一張宣傳海報係同條女一齊
伊扎古條女除咗福田twitter提過一次之外完全無出現過喺宣傳度

シホ
https://x.com/nokoberuri/status/1773198327758151925?s=46&t=_0rBbCDhkD8jgRbtDQNTtA

阿真弟弟好可愛SF先可以令阿真弟弟做返自己
會唔會有廣東話版
好想聽返原班人馬
你預佢應該冇...
塔矢亮同炒飯一對係照顧腐女fans
整理一下

首先福田鳩up
1.兩澤生前講過 如果換機就打贏boss就唔撚型
福田同意 而且seed換親機都係個角色下定決心同成長先換 無啦啦換都係垃圾故仔 原案直頭想用舊sf打贏boss 唔搞咩貳式spec2 明顯比b記爸爸武力介入左
2.福田話核動力唔代表部機直接強化 只係一個option黎

呢個背景下先有點解新機前期出場比人打爆 舊機出黎反cup呢個奇怪故事

到設定
鎖定系統 飛自>突自2
火力 不正>命運2
機動性 不正>命運2
而三巨頭突自2無正2命運2只係測試機 效能遠遠不及黑騎士 而奧菲機同修羅機又勁過其它4部黑騎士

命運分身殺三騎士好似好勁 主要成功係因為無腦前格 預測黎都無意思 二黎同大魔女命體技殺左一部機 其它三人精神連結下嚇到問人食唔食腸仔蛋
無正就仲慘 雖然搞到修羅紅住臉打 係斷手受損之後仍然可以斷無正手同捉實埋另一隻 如果唔係有頭劍 睇怕要出多次2887
佢不如講少句,feel到愈講愈bug
暫時都無咩大衝突到要森田繁執屎
小說有講結尾個世界係仲混亂左
之後佢想再出其實唔難
阿斯蘭:仲唔到我做主角
志保需要愛
唔係話兩公婆失蹤咩
再出多次就真係阿斯蘭做主角
73塔矢亮話要專心工作唔諗兒女私情 唔知75有無改啦
一陣又比阿斯蘭唱佢gay
廣播劇老母都話佢gay
係阿斯蘭唱到佢老母都收到風
阿斯蘭係同基拉講因為塔矢亮係lacus fans,所以針對自己,叫基拉小心啲。
唱佢gay 係其他人
鎖定系統如果係話兩部機相同武裝下,拉精可以鎖更多敵人都唔係唔可以接受,始終過咗兩年你話晶片升級咗系統效能好啲我都吹你唔漲
機動性我諗你指無正,咁無正雖然有類似突自金骨嘅銀骨,但係冇咗飛機所以機動性略差過不正都ok
去到火力就真係有爭議性,一部變形先用到背脊兩碌炮嘅不正點贏到命運碌水喉命運仲要有爆熱神掌

如果唔係小說咁講,應該唔會有人會覺得呢兩部睇落咁量產型嘅機對住sf,ij, destiny會有優勢掛,仲要劇中表現咁差
我諗小說作者都搲爆頭點先吹到嗰兩部機
阿斯蘭又諗淫野
又成日唱人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞