GUNDAM SEED系列討論區27 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
動畫係冇交待過
駕駛倉張凳都畫到好誇張 熱到溶晒
點解可以彈到落盲佬屋企前面又冇人知
Astray 果陣定位就係要幫手兜下d bug後期暴走就係另一回事了
個爆炸太大
個駕駛倉又溶曬

到而家都諗唔明,明知下一話基拉就要上太空
點解仲要畫到咁誇張
但其實我覺得福田應該好唔中意千葉

外傳當同人睇算啦
其實大家點睇shinn講尼古斯同埋基拉
佢俾我感覺完全係往死裡屌完全
完全降到佢兩個係大反派咁
太多唔詳述,講幾個我覺得邏輯好奇怪既位

1. 覺得議長宅心仁厚
事跡1-大赦天下,好厚德
我覺得用呢點去話議長好人真係好大問題
一黎佢啱啱上位完全唔夠人洗,特赦班武將根本理所當然
個個判死刑逼佢地即刻造反咩
而且特赦完啲人對你印象加分仲好管左
左呢件事根本係單純為自己開政治利益

2. 覺得卡加蓮啱啱拎番政權仲要繼續同ZAFT 唔啱
真係痴孖筋覺得人地啱啱拎到權就全部人會聽佢講野
打到辣一辣唔通你真係一句:全軍撤退就撤退
ORB肯撤ZAFT都唔肯啦
我唔清楚基拉佢地果下知唔知藍色天空個大佬係軌道電梯度
但係人地打到黎,你唔通唔反擊咩

3. 覺得尼古絲係計畫好晒殺佢老豆奪權先比自由基拉
我最近啱啱睇多次seed,唔知動畫之外有冇啲額外設定冇睇到啦
但係果下古蘭爾派啱啱比察拉派拉落臺同埋火藥味好重
佢哋應該都係想搵方法減低戰爭影響
啱啱好有個皇牌機c同埋理念相同,仲要好有好感既基拉係隔離
我覺得比自由佢都係啱啱好

雖然 雖然 直接比自由呢點都係唔make sense

佢就講到計畫好晒,想謀殺佢老豆奪權咁
我真係睇到黑人問號
你要明白佢骨子裏係個徹頭徹尾嘅基拉黑同飛鳥真fans

所以佢啲片嘅目的只係嚟證明佢偶像嗰邊啱,基拉嗰邊先係衰人

白頭佬啲高達片(尤其係seed)全部都係斷章取義,甚至係錯嘅,睇完只會睇壞腦
條友最鍾意吹到自己D角色勁過正傳果班
00外傳又係咁
正常創作者都唔會鍾意一個寫爛自己作品世界觀又一直想妹仔大過主人婆嘅外傳寫手啩
啲讀者仲拎外傳啲設定鬧正傳啲人
至少睇左果幾頁Astray
都覺得可以夾硬咁講既
已經比SD成個劇本 logical
佢前期就忍到手
後期就發癲架架啦

佢係寫得好,有本事既就可以自己寫一套原創啦
真事 我個人唔係特別唔中意飛鳥
有時仲會覺得 佢就係走偏左既飛鳥
如果基拉身邊唔係有卡嘉蓮同埋拉克絲

完全比佩莉操控可能都會變到好似佢咁偏執
真係可惜佢錯信議長
阿真弟弟其實係好仔黎
SF形象大變,變Kira San

只不過佢喺Destiny太偏激冇穆叔呢啲人生導師指導
佢真係講曬網睇完白頭佬覺得奇怪既地方出黎
多謝巴打分享

"不過,若是在一個有權選擇的世界裏,我們至少可以選擇光明。"
在狄蘭達爾的世界裏,沒有人能爲自己選擇人生。缺少了自主選擇的和平,果真有那份價
值嗎?

同基拉一樣感想
睇黎要再去補一補小說
好似skip左好多野
包括 可是卡嘉莉在哭啊!
我都覺,可惜佢哋fd 都係個個信曬議長
seed d真係太多野一步步咁逼到佢癲,得黎又冇邊個可以比佢依靠同埋開解佢
當然信曬議長都係佢問題
只可以話議長呢個政棍既形象工程真係做得好好
你與我如此相似

福田都講過真係行錯路既基拉
基拉果陣有
成熟可靠既穆
由一開始就對佢好好既奧布同學仔
仲有卡卡同養父母

真有
社交能力為零仲要自己都好迷惘既阿斯蘭
想利用佢既rey同議長
得返細妹部手機
CE個世界其實有冇支持DP嘅人?
基拉佢地算唔算剝奪左支持DP嘅人嘅選擇權同自由
真牙 佢身邊都係啲溫柔包容到佢既人
瑪露同埋穆叔系度開軍事法庭果part睇到心暖
見到其實佢地認同基拉做法
但係點都要做下樣屌你兩句
仲有44集莉古絲係基拉懷疑自己係咪真係有存在必要既時候
果段告白真係好.....

飛鳥條女就淨係識一齊攬住喊
有 但係佢地都比議長語言偽術呃左
以為DP係真係自願而非強制性
仲有係比建議你而唔係規定你一定要跟住佢既選擇去做

最後仲要核突到一有人反對就鎮魂曲射過去
點撐
阿真弟弟恩人
我嗰時真係
我有諗過如果飛鳥唔係去屌卡嘉蓮而係屌基拉會咩事
飛鳥: 屌你搞到我屋企人死撚曬牙
基拉: 對唔住 一切都係我問題(90度鞠躬)
飛鳥: ......er..咁都唔怪得你既
會唔會有機會變成咁
准將講幾句已經成功攻略阿真弟弟
撐dp=/=撐議長
議長係dp執行者但dp嘅執行者唔一定要係議長
暫時睇到會撐dp既人都唔係完整咁知議長既dp做緊咩
所以我都答唔到你
但係seed世界既火星好似就係實行緊dp
咁應該算係撐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞