GUNDAM SEED系列討論區27 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
好似係HD 版總集篇
有perfect strike
之後佢就俾更強既傳心師打殘
佢話你地太弱嗰句野比架仔整左做neta
aa入面全部卧虎藏龍全方位唔及基拉但是旦一樣都骨骼精奇
Live緊果個版本剪到真係變左路人真,對白都無埋

真 終於可以釋懷了

佢細妹(真由 マユ)轉左世,去左宇治高中玩音樂
睇返個馬拉松destiny真係亂咁黎
seed卡嘉蓮老豆自爆嗰陣拖埋成班阿斯哈派一齊死
去到卡嘉蓮個位變左精神領袖政治實力完全架空哂
唔直接返奧布阻止係要次次開戰喺中間大嗌自己係卡嘉蓮
唔單止SD, S都剪左好多野
所以睇卡嘉蓮既scene有時都幾尷尬
好似成日要搬自己個名出黎
但唔work
卡卡的性格都係爽朗
下下都講中蘭心中所想
蘭好難唔喜歡卡卡
因為卡嘉蓮無兵
最多得AA同freedom
所謂親卡派都係on9愚忠撚(仁田一佐)
寧願玩自殺式攻擊都唔捧卡嘉蓮返去奪權
所以亞斯蘭屌佢地嗰陣,唯一呢個point錯唔晒,喺奧布嗰陣又唔出面反對,人地真係打嗰陣先亂入
所以有呢d劇情
SD令人好無言
要尤蘭班垃圾死晒
卡嘉蓮先拎返權力
上司(X)
亞斯蘭only (O)
阿真弟弟表示:

Kira San
但係點解真咁唔鍾意阿斯蘭
係因為阿斯蘭成日都有彈冇讚?
咩都硬邦邦 做錯就打咗先 點會鍾意呢

真閱歷唔夠唔會明阿斯蘭想點
發現咗一個秘密
大天使號(長腿)
智慧女神號
如果將兩艦嘅頭對住
福田真係好咸濕
421戲院有平飛,但係未上Seed
我成日覺得Sd入面為左劇情發展放棄左卡既人物塑造
一開始用卡卡既幼稚言論(我到而家都唔係好明過左seed點解仲講得出sd第一集既野)對比議長既成熟

用卡卡講野露餡去引致成個艦都知阿斯蘭身份

用卡卡衝動講野去引出真對奧布既仇恨,而卡一句都駁唔到

返到奧布比人架空勢力下答應加入地聯都算,又要答應埋求婚。

因為咁基拉先有理由搶婚。aa先有理由再出場加入戰場。

唔係話卡一定唔可以做錯野,但係前半套差唔多一個決定都冇做啱,唔易架

同埋做錯得黎,又搞到卡好似過左seed一啲成長都冇

到到返到奧布啦,好似成長左啦,公開講話唔到兩句就比米婭截糊,之後就係lacus出場

同埋卡卡答應結婚果到好似全部人都唔知咁,要瑪娜走去通風先知,一個首長結婚我當最快最快最起碼都要一個星期啦。

但硬係搞到基拉好似結婚前一日先知,所以唔可以提前聯絡,要用ms搶婚
蘭直情結婚日之後先知
聯絡唔到卡都算,新聞真係都冇講咩
真係完全新聞都睇唔到咩
Redirect我去香港site⋯
但唔見有
返企睇下用vpn買唔買到先
開頭就係呢d 19劇情
搞到冇意欲睇SD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞