GUNDAM SEED系列討論區27 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
好似吹水大會
連雀都可以核能
同阿斯蘭一樣
所以要打緊都FF
冇話佢係核能 d人笑佢可以係宇宙飛又長期唔會冇電姐 meme黎
就算單睇電影 果句根本係emotional damage
典型日系劇情 反派串主角咩都廢過自己無得鬥 主角就講呢d激嬲反派
https://youtu.be/d8kfnwqHJO8?si=4C6PJpQO_2GksIke
其他人都用自己條女(死鬼女友都計)夾手打
基拉都唔執輸
講到咁都唔需要識揸機...
連拉妖都開到
根本揮下手就可以全殲...
蘭有開SF咩?
佢開過去比機拉換機啫?
基拉潛入去嗰陣咪同修羅打咗陣
sf補左咁多設定老實講之後有機會再出續集屈阿斯蘭都係accord咪可以解釋到阿斯蘭點解咁勁
反正依家都冇講過點解本身金粉本身係一pair創造出黎但最尾莉古絲同阿斯蘭係基因上係best match
其實阿斯蘭都係靚仔+有能力
但係莉古絲都係揀基拉
可能真係差冇激發莉古絲啲母性出黎
垃圾佬可以啱啱爆炸完就沖過去救人都好野完全唔怕熱
有講過係best match
唔係淨係話生到仔?
唔係plant既唔計 低下階層又應該連個pool都入唔到
社會上層同下層根本唔會match到
應該就係生殖上match
咁其實好正常
作為plant最大粒個2個 match到既一定唔會畀啲癩蛤蟆食天鵝肉
因為爆前飛走咗
我諗佢意思係話基拉條J同拉妖個西最夾啫
女王 莉古絲老母同戴蘭達呢三個人發生咩事個故事可以有好多野寫
原本金粉係一pair創造出黎統治世界
因乜事會各散東西 莉古絲老母同女王係咪不歡而散
點解佢地要拆散呢pair黎同阿斯蘭match
戴蘭達係咪又係同女王不歡而散
有架仔覺得當初戴蘭達揀選真/雷同整命運傳說出黎除左要防基拉佢地仲要防埋班accord
阿斯蘭同lacus兩邊都對對方冇意思

阿斯蘭對住lacus話halo冇感情
前期又覺得佢係天真細路女
兩邊都冇看對方表現最真嘅自己

雖然佢哋結婚應該都會做到相敬如賓
諗起以前d人話C係女版基拉
L係女版阿斯蘭
所以點解KL同AC會一撻即著
但其實性格幾唔同

L善解人意好多,又唔囉嗦
C直爽啲,講啲野打開到阿斯蘭既心扉
AL其實似d 佢地兩個都容許K擺爛
當佢溫室小花唔想佢辛苦 由自己攬上身
同埋就係sf新加比人讚就係咁做 整haro同煮野食
同性(性格)相拒
Al都性格都強勢,主動出擊
樂於照顧人
但L照顧人,係同理心,溫柔果種
A就自自然然會帶啲說教意味,有啲亞洲家長feel

而且L浪漫啲,呢啲A滿足唔到佢
好似SF咁 A唔理解K點解要上戰場

相反l都滿足唔到a感情上既需求
一直都對L講敬語,唔自在
而且好似sd基拉咁講,就咁問蘭有冇事,佢一定話冇事
c係seed就直接話,比老竇打一定好痛
蘭就打開左說話既欲望

我同你調轉
我覺得ck底果層似啲
喊包,情緒化
感情上占有慾相對輕
c sd見到美玲,係叫佢照顧阿斯蘭
k見到金毛同lacus close都係默默走開

其實l見到agnes都係走開

相反蘭sd果陣礙於身份冇出聲,但小說已經好睇唔係紫毛,卡卡答應結婚,亦都勁嬲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞