GUNDAM SEED系列討論區27 - SEED FREEDOM 25 APR見

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
係,狗血劇情,但都預左狗血
係睇情懷,睇童年
就算整多幾舊鯨魚石都冇用,因為距離太遠,除非你好似00咁殺到嚟,如果唔係對兩邊人嚟講種族戰爭仲係最迫切問題
seed覺醒只係稀少基因,冇嘅人就係冇,唔係uc啲newtype咁突然變出嚟,同埋seed覺醒只係身體能力強化,好戰嘅人只會變得更好打對種族問題冇幫助
其實CE入面有個最重要嘅設定係調整者難生仔,持續戰亂更加令到調整者數量愈嚟愈少,出電影之前我諗最後淨返啲調整者去哂奧布呢類國家可能係plant vs 地聯嘅結局
但係,而家電影又跳個新人種出嚟,精彩囉,兩邊一定大量研究新嘅基因工程,CE進入前所未有嘅大混沌時代
等多陣就可以親眼睇到
如果跟返同一個劇情
即係命運2 夠電叉一部destiny impulse
再加光翼分身秒四小強
再加宙斯魅影拆塔
一定夠哂睇頭不過睇完佢解釋都明點解會取消咗
仲要impulse 粒電都唔細
起碼夠推流星號
基拉有家姐同女朋友撐住
軍階特別高
揸機既都特別高職位
跳槽、失憶返黎公司都係高層
CIC果堆就地底泥
唔怪得知阿真弟弟唔敢郁大魔姐姐
職銜唔夠大
結局之後KL去潛水
AC都係可以隨時去召喚佢哋
但夠膽揸
阿真弟弟表示冇興趣
卡卡同妖女 去到摯友關係咩
三尉去准將
跳撚左十幾級
基拉完美演繹”魚唔過塘唔肥”同”識人好過識字”
由地球軍少尉開始跳槽三大陣營
最後升到聯合國(compass) 準將
基拉係優秀既駕駛員
不過真係好高層
唔迷惘既阿斯蘭明明都係最強
都唔係同基拉同grade
基拉: 應該算職場入面嘅大RP,經常跳槽升職加薪

阿斯蘭: 全公司做嘢最勁嗰個,有時仲要幫CEO 執手尾。但係經常喺新舊舖之間跳槽,返工返到頹嗰陣就會扮下工

真: 職場八婆,對住鍾意嘅上司就擦鞋,唔鍾意就頂撞
阿斯蘭身份敏感啲,一戰後冇加入奧布軍
又兩次喺戰時叛逃zaft,打過次奧布(雖然扮工)

如果唔係嘅話,淨係講兩次大戰戰績其實仲靚過基拉
自爆創世紀同用小飛機爆左鎮魂曲,兩個大殺傷力武器
蘭有卡卡保住
個底咁「好」

冇准將做好正常
一齊浸溫泉,一齊煮野食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞