[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

681 回覆
1 Like 4 Dislike
手機最好玩死一個陣,慢慢轉陣,一陣set好晒想要既英。手機成日前4日,手機大約每日玩2-4場,今日上左鑽石了
而家可以玩賭1費 狗格魔、科家斯
2費玩賭7仙女
3費係牙凝、亞非、決鬥既熊同小炮
4費就凱莎
5費就9等5費2全上(搭龍帝)

暫時心得係咁,唔同陣都食到雞,睇你抽牌同嫖牌運氣
成日睇台仔台同tools果個網學陣容
有啲掛住靜水監獄
反社會

最好玩嘅場地
新手玩左幾日,場場鐵頭7命定

試過玩6賢者 6神癒,全部都比犽凝斬死
請問咩喺七仙女
鐵頭玩陣會死得好慘
要跟節奏升級D棋
有時一星陣好易比人爆哂前排秒後排
賭珍娜個陣
翠一翠二loop左成個禮拜
今日直頭跌返落翠四 心態爆炸

見到一堆古董撚霸住個榜尾就知大撚鑊
裝又冇得拎 打又唔夠打
爛分都冇得食
其實我覺得今個patch算係好平衡下 只不過個問題係出喺 level 8 board真係太少 變左得level 6/7 rr 同 fast 9 兩個體系
不過同樣地 我覺得比起以前 心鋼95無敵 今個patch 好多時賭陣上9個上限同 95真係有一戰之力
4cost得隻kaisa 叫ok都叫balance

Set10最尾果時就真係balance啦
自己set10尾無再玩評價唔倒 不過自己比起上個set鍾意黎個set多好多 可能自己唔鍾意天選
好掛住心鋼95
個人唔太鍾意上個set個原因係 覺得天選系統個variance真係好大 好多時會因為你一次highroll 而有bailout 相反 好多時你做嗮一啲啱既play 但係lowroll 天選 就會好容易俾一啲犯更加多錯既人outplace
黎版就真係唔同 真係去返話自己覺得最opitmal既tft 就係賭陣都有上限 95係default board 咁
所以上左master就無再掂過
無錯,上一版天選運氣太重,d一下完美天選,就救命。
今版要d到4費2星,人人都係公平(大家同樣D 2張),今版係營運好小小。
今次patch最大問題係4費凱莎得一隻可以玩,佢係明顯4費最勁,其他4費英唔夠勁。4費唔算平衡,高端少少場最少2-3家搶E套。
所以好似我所講個meta基本上就係level 6/7 rr 同skip8 fast 9
基本上完全無可以玩既level 8 flex board 命定都可能算可以玩但係都唔算flex
鋪鋪8lvl成堆人搶kaisa玩鬥射
琴晚一鋪癲到,我開局3撰史諗住玩,跟住scout board 除左我之外有5家人攞到,果斷轉玩天界犽凝
呢個版淨係識玩4龍95
玩其他陣全部跌分
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞