[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

681 回覆
1 Like 4 Dislike
唔得 畫到一定出
你5蚊沙皇仲要慢慢前到後咁拆
人地yone, kaisa直接開技貫爆你後排
想問下,財神賭財神轉係咪得30先有機會岀?
改完版以為多左花款
最後大師場都係3家Kaisa起跳
睇邊個都似同行
真係唔知on9設計師仲要俾Kaisa威幾耐
不如下版直接加個奇遇
一入場就人人8lv 50蚊開抽啦
就係咁蠢
呢隻 5 蚊沙皇玩落衰撚過隻 4 蚊無skin 嗰版嘅沙皇
蘇瑞碼嗰隻
Gnar reroll勁到on9
Kaisa 仲係t0
除咗個劇毒之紋無咁痛之外都唔覺佢nerf 咗
大家都係3星 熊唔夠打gnar
呢兩個patch嘅痛苦程度直逼星守Kaisa
因為佢分左兩個發展方向
一個係整多D色水, 易玩D 吸引D悠閒玩家 想整大塊餅
另一個咪好似上個版咁, 但係D人好快悶
結果佢地覺得吸引多D人緊要D
咪會咁
Kaisa 其實無想像中咁勁
要t0一定要上9全2星同剎雅有裝
但其實上9不如玩95好過
其實你講得啱 但問題係Kaisa過渡95好順…都係要卷
真係
雖然平衡性on9
但係今季美術真係正
隻chibi yone 靚到
正常95打唔贏雙c 賭狗,單點傷害唔夠
kaisa 打得贏同埋平好多

但係kaisa勁還勁無之前yone ghost咁毒瘤
唔係大連勝有錢/fortune上8 鐵頭硬玩一樣係送分比人
kaisa 版本答案,一係玩ashe玩仙女陣比人打到變傻仔
但個貫穿傷害係幾撚癲後排無吸毒就3 發技帶走 前排未擊穿就殺後排,而家玩後排都要比d 回血手段
ashe 無青花個augment 差咁d
除非好順+搵到雙 c
如果唔係一樣比kaisa 屌壓
今patch ashe好勁九五大陣唔夠兩星都比佢射爛
新手玩ashe就頭四啦
神喻都幾勁又少人玩
是但拎一隻打工上8搵鹿都穩陣
莉莉亞好撚屎喎
直接build全攻 一下技炸死對面後排
佢招技後段痛過前段 加埋沙皇清場
同埋安妮都好坦
又要等b patch
95有公式我都係第一次聽,過度唔係不嬲係tft最考技術既環節咩,定你公式仔淨係識玩一套
其實講到yone 咁勁,咁未你都玩囉,TFT 不嬲都係跟版本走嫁啦,咁都有得鬧交
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞