[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

681 回覆
1 Like 4 Dislike
pbe時候 已經覺得好broken 點知正式服變金色
我覺得可能一回合要限制話買幾多隻unit咁會平衡啲
上次見到everything must go + hedge fund

dklm砌到勁好打又俾佢卡晒啲野
everything must go+ prismatic ticket 再加河蟹局 成個卡池啲legendaries 係嗮佢道
新手有冇推薦點知玩咩陣
this augment must go
物攻多->凱莎 決鬥 天界犽型
魔攻多->7仙女 alune拼多多 6奧術 賭kogmaw 賭鏡瓜
坦裝多->幽魂拖狗e.g senna
lillia sivir sett
3大膠友唔知做乜
希維爾同賽特
浪費場上8條友幾十秒嘅時間
果啲你當奇遇靜水監獄就ok
不過唔該5秒好過場
試過俾佢移到個augment 勁後,死撚埋都係得一個
另類版靜水監獄
新手玩咗NA ser 一星期 今日開始打rank

本身諗住玩青花Lux 冷門少少避下

點知玩咗幾場冇一家用Kaisa
屌你老母riot nerf 天界yone 未
煩撚到on9
場場都有
你有隊好撚勁大成 84 /95
完美裝備 + augment
佢-6 一下入到你c 位就輸 20 滴血。
好撚白痴

再講d 人都係on 9, 你話入牌順去玩都算
有d on9 仔係真係hard force 一定去玩

自己又無癮人地又無癮,打個機打到咁

頭幾鋪係幾爽,入去切菜咁切,但 2 3 鋪之後就已經悶,因為跟緊公式走,但永遠d 人就係要賴 d lp instead of have fun. 唔係casual 係因為好多greifer 同 afk 無得正常玩
但場場都 yone
aphelios 同 senna 都多
kaisa 係唔多

聽講kaisa 都係有 toxin 個紋先真係咁broken

平時嘅話勁得嚟但好貴,上唔到 95 先會玩
咩patch
依家唔算勁 除非3戰力/起碼7天 如果唔係比盡食爛分
下版幫啲4蚊5蚊棋加血
今季啲4蚊 大部分都又貴又唔勁
咪今個patch
煩到嘔喎,一星2裝已經比佢狂偷血
真係嘔心

前期 1 星有續航已經連勝

中期 2 星齊裝都係鎖血連勝

後期搵到悟空 -6 入到c 位可以屌贏95

同巴德一樣唔balance

自古以嚟嘅戰旗多數都係賭陣食分,95 食雞。
賭陣食到雞嘅原因係 95 成唔到型。
但呢個版開頭係 95 成型都仲會輸bard, 而家可以輸yone.

但 95 本身就係極考營運技術,轉陣能力,保血保經濟等等,成件事係有趣而困難好多。難成到型都唔夠個度狗陣打係幾on9.

個game 都唔reward你營運過渡得咁好,反而無腦跟公式 roll 3 星係可以同 95 抗衡,跟本就唔make sense.

唔係賭狗唔可以玩,但唔應該可以對抗大成 95
真 要用腦營運都打輸賭狗真係好冇引
卡佢牌啦屌
麗珊卓係秒殺唔到隻超級河蟹
雖然得一個敵軍
個清倉大特賣真係版本A0augment,8lv全四費起碼3-4隻三星
A0 咁慘
幾日冇玩又Patch,係咁改,個個星期啲meta陣都唔撚同
對都對唔切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞