[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

713 回覆
1 Like 4 Dislike
垃圾運氣game
呢個版真係,內鬥太勁,玩艾希嗰啲d到隻冰女/有青花轉已經贏咗無嗰啲,好撚on9
就係唔覺得平衡,反而越來越少隊係勁
始終運氣大過實力太多
200場內上到master已經唔會係咁上下勁
仲有啲150場上
跟住張圖擺陣有手都識 同實力冇關係
鐵頭玩一套陣 理解夠既話 已經勁過好多自以為FLEX 但其實咩都唔識既人
打 200 攞 avg place 嚟比咪實力緊要d
一鋪過運氣夠做啦 遇到條友開局石人 3 轉職有財神, 2 階段無啦啦有隻 annie, 3~2 fortune crest = 7 fortune 銅牌仔都贏啦
200場內似廢
100場內上master先叫基本吧
今季100場先翡翠 上季岩岩學玩戰棋700場先鑽石
遇到個死仆街台狗 我玩財神 佢賣隊清盤斷連敗 跟住話見到有財神就一起下去 佢沒差
然後我轉隊 佢就跟撚住我轉乜嘢隊搶晒我啲牌

屌佢老母臭閪點玩
5蚊ad有邊隻c得起
95ad 上10 開埋黃金蛋都打輸艾希安妮陣
悟空 賽特 刀妹 畀哂裝都係紙紮公仔咁
又冇傷 又脆皮
Xayah kaisa 雙c ok 嘅
orhn 做坦
udry 副坦+副c
4 龍帝 + 熊
組得出嘅話好勁
台狗就係賤架啦
抵佢地比機車撞撚死
比國民黨民進黨強姦
棄左驚
連續兩三場完全冇同行
賭 2 3 費 D哂成副身家都冇三星
7月先S12
無鳩啦啦無咗 .5 set
曾經有個set 有hero augment, 其實幾好唔會好似而家場場都一鳩樣
個個set後期可以roll 4次
仲會根據你陣容去出返相應嘅增幅

無架啦
大家都係搶某兩三隻
之後博augment

嘻嘻
後期=版本更新到後期 臨尾個幾個patch
覺得 龍帝ire 係完全係唔夠 4cost陣打
人地4-1 啟動完 已經開始成型
你仲要上埋9lv 先再搵irelia
仲要係要2星先有機會夠打
人地成型再快啲你係完全唔夠做
茶壺+納帝+沙皇
沙皇放兵坦傷
茶壺推霖你前排
納帝暈後排
打閪咩
2星Ire xayah
唔係比ashe kaisa高傷好多
但係就貴好L多

基本上 所有5蚊棋都有依個問題
除咗茶壺
賽特直情垃圾
鋪鋪都係ANNIE ASHE
ANNIE ASHE
我7 FATED排第四
大家估下頭三係咩
top 1係ANNIE ASHE ORACLE
top 2係bruiser kaisa
top 3? annie ashe oracle

第五條友玩4sniper已經分薄左啲ashe
不過唔撚緊要,照樣會hit到
其實呢個閪patch除左以下呢三個陣之外仲有啲咩
annie ashe oracle
bruiser kaisa
heavenly kayn

傻閪mortdog我係你就自己辭撚左職佢啦
場場都係呢三個傻閪陣邊個上8 hit撚到就鎖血
真係場場呢3個陣 玩到好撚冇癮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞