[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

680 回覆
1 Like 4 Dislike
咁我覺得果局揀賭定營運都係策略
但yone誇張在兩星鎖血能力好高
另外我覺得ap 95好弱 成左型都未必贏到鬥射
貴又貴好多,勁又未去到好勁
95好有腦咩
揀個經濟augment拉level有幾醒
咁有腦你用隻烏迪爾同冰女對住佢 行都行唔到啦

冇質量硬拉輸左有咩出奇
幾好笑喎
你最醒烏迪爾撞完佢佢唔識e 走?
仲有其他 2 3 家要打但要尊登搵隻冰女對佢位?
用 15 蚊買隻冰女再比裝備佢就係為咗打一家賭狗?
定係你覺得 1 星空裝冰女會放到技先死
定你覺得冰女可以湊traif
定係玩 95 但係比 1 星冰女裝備?

點睇都係你最有腦
對位都做唔好 有咩咁值得羸
更何況5費2 AVG 全部都高過YONE 3
定係你停留咗喺空成龍獸 95?
你知唔知呢個set nerf 咗連敗,開局5 連敗入石頭以前有 3 蚊利息而家得 2 蚊?
定你覺得高端場第一個augment 揀經濟型可以連勝滑水
姐係玩 ap 95 但裝備比冰女唔係比 hwei / 沙皇
咁你點打下 1 家?
定係你覺得全部旗都可以 itemize
咁你既95都係死抄公式姐 人地公式又唔得?
原來過渡都係可以抄公式,你寫條比我睇睇?
咁輸係輸上限?連勝入stage4 3戰力 9lv 全5cost 2star 輸?
yone係好on9 我都好討厭
但我大成95未輸過
會唔會係養錯c位 擺位唔好渣
講緊大成營運 唔係硬拉冇質量個啲

同埋營運陣唔係淨係95
咁你解釋下點解5費2 AVG高過YONE 3
Ching理解得好好 nerf咗連敗同埋3階段入血多咗

節奏上賭狗前期有質量會打到95成型唔到

所以我覺得呢個patch唔啱玩95

除非一路連贏開 或者打低端場其他人唔識拉節奏先啱

同埋林小北最新條片解釋咗點解95唔夠犽凝同鬥射打

睇完又學到嘢
依個版好撚嘔心
平衡差 陣又少
好多棋唔知出嚟做咩 廢到冇人要
場場都炒車炒埋一碟

有啲勁到on9嘅海克斯 仲要勁易出
咩清倉大特賣同古董撚

無視哂擺位 營運 配裝 卡人棋
你係咪on9 我唔係話 yone 3 一定贏 95
係佢有機會贏如果 -6 入到後排 c 位
但 3 費旗賭陣唔應該 -6 一下就贏到
如果 95 avg 都唔高過呢個game 唔洗玩 95 啦
你真係搞gag
唔係 試過大成全 2 星
orhn uydr 同 沙皇帶裝備
隻沙皇係同佢 yone 打對角,yone 第 3 下開技入嚟切咗隻沙皇 跟住淨返 2 星 udry 單挑 3 星 yone 輸咗好無癮
咁如果你有雙後排輸出放 2 邊咁梗係唔會輸啦,但呢個版除非係跌多裝嘅場,如果唔係點itemize 2隻後排,你打yone 以外一定要前排坦度,所以你有一隻 c 位裝之後一定係focus 前排裝。所以除非嗰場多裝,如果唔係後排c 位正常得一隻,第隻最多執下垃圾。

但如果你係 1 隻後排 c 位 一隻鬥士,係真係會輸,因為佢 -6 切到後排c , 3 星yone 單挑係一定贏任何2星 5 蚊旗,而佢係可以無視你d 坦

純粹個覺得佢個mechanism 太蠢,而前刺客係可以太陽陣/ 後排放前排去守,但yone 就算放咩位都好,佢有運嘅話的確切到你
ashe 垃圾都基本上 5 命定 2 成aphelios 屌打 2 星ashe + 隻任何 4 蚊 2 星前排

原全無存在價值

跟本呢個版 4 蚊旗無鬥士。

隻垃圾李星 2 星不如養隻熊熊 又坦又回血又暈,配隻炮娘屌打

另一隻鬥士係 sylas 但lock 死咗 4蠻勇鬥士或以上先有效,因為umbral 係垃圾,唔開traits 比佢佢 2 野就死,但如果你開到 4 鬥士, 咁點會唔玩kaisa
放對角都輸你都幾幽默
會唔會係人地質量其實高過你
沙皇一招清哂前面D天界人 剩返圍揪一隻YONE 點都贏

如果人地YONE概影悟空 仲帶天界轉三戰力 你放隻5費覺得唔擺位掛機都贏 就有D搞笑
清倉898
沙皇 1 招清晒前面d 天界人

你要唔要上網查下沙皇招技寫咩,唔識字?

講真唔及你文盲上連登咁好笑
唔識擺位唔好玩啦 你係咪次次都係打一隻
姐係你覺得沙皇開技清晒佢前排係會快過yone 開第 3 次技到我角落?

你唔識用腦唔好上連登啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞