[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

681 回覆
1 Like 4 Dislike
佢放技係隨機放好易變左幫人充電 除非真係送住咁黎2星又多法裝 不過都係掛件多
係 用黎開ghostly就算 俾裝備佢帶係plus delta行為
今季啲對位好似無咁緊要 我以前玩開支那個隻金鏟鏟地圖好細tft個地圖大好多 要再練下啲擺位
其實對位係隻game既精髓 黎版好多範圍技 有sett 有udyr 有kaisa 好多嘢都其實要避
淨係識對yone直接同佢擺同一邊
今季反而多返對位
又多古董寶貝又有奇遇送西風或者輔助裝
上季反而少
唔識就搵幾套賭陣玩
玩熟咗就簡自己最上手個套上分
係 個人建議由yone 決鬥揀起 因為用既裝備差唔多 可以睇自己邊邊牌多揀黎玩
其實講random係 今個patch我最唔滿意都係一啲覺得好唔合理既奇遇 例如鋭空recombobulator 卡力斯 4變3 同悟空orn果個6件裝之外 我覺得其實真係可以話好完美既體驗 比起天選 我覺得個random其實無咁大 因為其實每個人都會受到場地影響 不過就係有啲奇遇會benefit 唔同體系既人 例如alune個buff咁
同埋其實個飛升我覺得真係一個好好玩既系統 如果佢可以設計到全random應該仲好玩
tft隻game其實如果你想上分上得快 就要明一個道理係 如果你對手同你實力相配 你係真係無可能展望每一場都雞 喺意識到黎件事既情況之下 學識點樣判斷人地個spot自己有無可能可以outcap倒佢 因為tft隻game所有嘢都係上限如果你上限永遠都唔會俾人高 黎個時候就可能改變策略去保血量去保top 4
暫時遇過最煩的奇遇應該係莉莉亞同慨影
我覺得係鋭空 個recombobulator 同複製器都好白痴
其實係咪過渡用?
試過間硬湊3隻 但好似唔係特別勁
$1 kogmaw mythic sniper reroll
$2 senna ink ghost reroll
泰坦flex Gnar, Yone, Volibear reroll
fortune 賭錢$50+ value cash out

最易玩呢幾個
當然仲有bard, aphe, 古董呢d 死煩膠

general 終陣,flex 全部都係95
係睇slow roll 完3星定直接econ spike 上
今季裝備都好重要,控血控錢乜都要控
過渡用都無話唔得不過我覺得主要係喺level 9/10 既時候fit 落去95 到最好
飛升個buff同一個金色augment差唔多
通常就唔會真係架硬放 要真係放倒起碼一隻好用既unit先會放 例如 orn/diana咁
佢招技冇規則咁放
勁鳩
隻4費牌3星avarage placement 喺2字頭
今季打得難受好多
每次200分就又落返0分
清倉大特賣好嘔心
卡人專用
真係白痴海克斯 都係我今個patch覺得最噁心既嘢 其次係 啲白痴奇遇
噚晚用呢個augment追咗隻3星馬騮
上9之後卡哂啲5費2星擺喺後備欄壓縮卡池唔駛成本
on撚9 augment
design嗰條友炒撚咗佢啦
以前彩augment黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞