[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

681 回覆
1 Like 4 Dislike
聽落ching係成型timing 唔岩
你玩賭比人95 2星到可能係太遲hit/冇tempo
你玩95冇兩星就輸又係太遲/太勉強上9 冇tempo
賭1 2 3蚊仲易過 95
5蚊棋基本上個個都爭 8個都會搶

低費棋仲可以搵隻冷門嘅搏
玩咗鋪5龍帝+悟空 ire 沙皇
上5龍帝之後無輸過
冇計 D極都冇

上季好少少
求其d隻天選4蚊就可以一戰
今季對非洲黑人太harsh
4蚊棋完全唔carry
今季d 裝影響力好大 比你抽中晒冇裝放落去都係晒氣
撰史農凱爾個海克斯都幾勁,不過3500血500魔攻凱爾一樣唔夠95打
yone對到位應該有得贏
上8點都要搵sylas/ morgana/ leesin/ kayn之類可以捱到5費2直接換既體系牌頂住先
唔係比人放血上9無容錯都好易GG

正常上8唔D牌上9 係4-5/6上9 博命打法先會玩
你5-1上正常速就算比你上到啲人都開始D咁走D 5費同開始大成
fate限制都大一嚟第3張fate唔易搵 2嚟大東裝備唔啱法系95用 同埋無3 4費平滑過階段4

用剪紙過最好唔係上9係走佬都易啲
當然呢啲都係我既偏見, 最後都係睇自己習慣
喺白金range 諗住練95
場場睇profile 過半都係玩95 fast8 上分

永續賭狗算

想問下點處理
其實都係睇自己血量做人 如果血量健康甚至可以4階段掛fortune開高上限 如果血量唔健康就留8d到死算
召喚物都食天聖buff?
見到有人玩天聖 揀咗轉換support裝海克斯
有4-5個蟲洞+一大堆加攻速support裝
靠啲蟲打 啲蟲每隻打4-5000傷
一睇 啲蟲300幾物攻 3千幾血 又硬又痛
今日開局13579 lv
之後試下玩8鬼好似幾勁
5 lv果陣4鬼係咁D 3星2費
其他上晒7lv,隻珊娜都係咁轟轟死晒D人
上7lv就6鬼
禁岩有2粒鬼章
沖上9lv變8鬼
姍娜對住95陣, 1,2炮就一隻
多謝樓上咁多位師兄分享
加埋自已研究左一個禮拜終於順利上到鑽
分享下硬玩天龍95心得(玩法未必正路 但低分段work)

個人腦袋唔靈活 無論如何都剪紙拼多多過渡
前面出唔多剪紙英冇得連勝就唔升級 慢慢連敗滾錢等對子 確保陣容夠勁去頂3/4階段 甚至贏埋

另一個重點 由於裝備經常唔夠分 所以只做每隻carry最緊要嗰件:頭盔&黑書, 手套, 偷偷 , 鬼索 分別for 華為, 馬嬲, Rakan, ire ,其他有多再合

8級唔D牌 入咩用咩 有機會多啲用lee morg Kaisa janna soraka 代替未嚟嘅5費

集齊以上條件 5階段前期就算全1星都鎖到血
慢慢搵兩星一定有分
YES 暫時遇過覺得無解 95都打唔贏
基本上見到出面有兩個古董人就等於隻game得6個人玩緊
嗰兩個直接等食分
Btw自己都用過嚟偷分 偷到有啲心虛
即係點玩 要有support裝海克斯?
係 轉哂後備欄道具做support裝
仲要只係銀級海克斯
拎到鳩玩都食雞咁濟

下個版實nerf
主攻銀augment 古董, fast 9
團buff comp

(盾). (盾)
(蟲)(蟲)(旗,血盾)(蟲)(蟲)

攻速盾>防盾
xayah 廢撚到喊...
同kaisa 夾 2 射手,大家都完美裝備
2 星 xayah 每次都低傷過 2 星kaisa, 大家生存時間都差唔多,有時xayah 死先有時kaisa 死先,有時一齊死

呢隻5 蚊旗有咩問題,垃圾到

有一鋪都係完美裝備, 1 星刀妹都係高傷過 2 星 xayah , 決鬥同射手都無開
有畫師同悟空就打得贏
xayah係廢 跟本係用Rakan架咋
用Xayah最多係要出4射
外遊完 回歸爬分
6 ghostly 好broken
one trick 上翡翠
冇同行就 lv6 reroll
有同行就rush 8
未必食雞但穩陣頭四
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞