[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

713 回覆
1 Like 4 Dislike
4 費 3 星如果比冰女放咗入茶壺係唔夠艾希陣打
睇住3 星李星同sylas 比人瘋狂放入去個pot跟住dump 走,完全打唔到人跟住比人亂箭射死

冰女照技邊個天才諗
出qss 前期又打少件裝

乜撚野設計
4 費3 星+ statistically 最好嘅裝都可以輸對面全 2 星嘅comp

仲要都唔係鳩上隻 4 費,用成堆天界旗去buff 佢都係敵唔過個茶壺...
altruist? 如果係嘅話你當佢比全隊雙防得,唔洗諗太多 除非 3 星奶媽/2 星rakan , 如果唔係就咁掛上去就得,垃圾嚟
係咩陣都殺到
之前係Yone單carry 咁俾冰女lux定住會輸,ok都仲合理
依家唔單指近攻carry嘅如Gnar Kayn Yone Lee Sin,就連擺遠攻Carry嘅都因為坦頂唔住輸出唔次要仆街 當隻坦夠硬,佢掟埋黎,就成條防線收皮
我諗唯一穩定對抗到嘅應該係7史 Kayle Irelia 1左1右
仲要擺位靚先有機
識玩今個patch 後輕鬆上鑽

淨玩 fast 8 force ashe annie
除非early gnar 2 星
同樓上講一樣,天界唔夠一隻冰女打所以冇點玩
想講irelia 有bug
打打下交試過d 刀片無晒,佢無做傷害,勁on9
頭先有場見過 企喺到跳舞勁on9
就係成堆人喺度打緊仗佢就企喺原地跳舞好撚on9
riot 仲要好似唔知有呢件事咁,14.8b 都成個禮拜,佢都無諗住fix 呢個,我覺得riot 係真係唔知有呢個bug
Snipe focus Darius 都會on99咁出完技企定定
上大師前hard force 1 個comp 已經夠做 台仔太易打
第二次玩天界三星慨影,得第六

上一次又係得第四
死得有價值I 係咪有bug
點解我係人地死左噴錢?
咁似我前日打個段野 又一個苦主
我今set新玩NA ser ~2星期

d 人場場都95 flex 或者3 4家 Ashe/Kayn

撞撚哂機都唔知點穩定上分

利伸:宜家Gold
gold 嘅話直接前期裝全合保血/tempo上 9 就得

高d 牌就好睇運,嗰陣大家實力都差唔多,嗰陣skill gap 已經好細,luck > skill

我發覺diamond 1 係可以配到幾個宗師,呢個又係咩設計
西歐ser
但今個patch 睇唔出有乜流派分別
high elo ashe反而難有分, 雖然成型就頭3
鐵頭kayn差唔多場場有分

呢個patch好無聊
快撚d update d 神器啦,反正呢個patch 咁撚鳩,就算d 神器唔balance 都衰唔過呢個patch
呢隻game個營運真係好垃圾
每一個patch都係令到隻驚越來越少隊可以玩
未見過咁on撚9既營運
其實d rank係無咩關係
根本個個rank d人都咁上下勁,有d人早玩刷左上去
差好遠
low elo 大把人鐵頭donkey roll,唔scout,唔識deny roll pool,唔flex
嗰班人連roll % 都唔會點理

consistant 先上到rank
low elo -6一場玩到神哂陣食哂雞就會覺得自己係同上面啲人一樣
一dd 啦,上到鑽或以上嘅話都有實力差距嘅,但最渣嘅鑽都至少對個遊戲有一定認知,最多係d 擺位/揀augment/ 揀邊個陣/搵邊隻旗打工呢啲位無真高手d 決定做得咁好,但一定唔會太差,所以去到master 或者even diamond, skill gap 係仲喺度但唔會夠比你贏遊戲,運氣始終比較重要,廢d 嘅master 有d 運係彌補到同菁英嘅差距,但好肯定一個白金有運係彌補唔度同大師嘅差距
lissandra低能英
變茶都算仲要推走埋
啲大成棋一鳩就玩完
我懷疑特登
你唔覺每到world同last patch都幾平衡咩
班友一開波就放個balanced patch出黎條team咪無野做
咁不如每個patch整d op comp出黎輪流轉, 條team又有kpi
垃圾設計師比yone斬撚到有心理陰影
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞