[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

681 回覆
1 Like 4 Dislike
清唔到咪即係輸質量囉
唔識玩唔好挑戰高難度陣容啦
係喎 你好撚醒喎

riot 下個版就nerf 天界體系,buff 沙皇 buff 烏迪爾

原來只係質量問題
唔係 balance 問題

咁你覺得點解riot 會咁做

定係你覺得你睇野通透過 riot 呀

riot 個patch notes 已經話你聽 95 太弱 天界體系太強

弱智仔仲懶醒駁嘴

仲用埋d 大陸terms, 香港不過都講質素,質乜撚野量
嘈交貼牌位上嚟邊個高咪邊個嘈贏囉
出門前試玩左鋪
玩吉星扣血扣得好慢
轉Kaisa都仲幾打得下
見到同場有唔少人試lux/Lilia 睇落幾op
riot 下個版就nerf 天界 yone 體系

buff 全撚部 5 蚊旗

佢咁都仲可以拗真係笑撚咗

可能佢覺得自己嘅睇法聰明過 riot 咁多個設計師得出嚟嘅結果啦

仲要佢無lala 話咩 95 avg 高過 yone 真係笑撚死

首先我地唔係講緊 yone 勁過 95, 而家yone 有可能打贏大成 95 唔make sense

第二,yone avg 係高過 95
https://tactics.tools/team-compositions

講大話仲大大聲反問人柒撚到
支持
Mortdog balance 做得好你就唔會咁多野講啦

呢頭屌balance 轉頭用balance 屌人 要唔要面阿
個人覺得用riot改動黎講唔準
Kaisa未改之前都勁啦 上個patch咪又係改廢全世界buff kaisa
Riot不嬲on99 唔係依家先知掛
唔識用stat就收返埋啦
可唔可以搞搞隻irelia

5蚊棋來講仲衰過4蚊棋
講咁耐都冇人貼牌位
riot 個改動唔準係因為佢改完都唔一定balance 姐,但佢至少睇到個問題先去改

至少kaisa 之前勁呢件事其實唔可以怪riot, 因為佢勁得嚟play rate 係好撚低

佢buff 之前我真係無見有人玩,d 數據網都無乜佢嘅蹤跡,佢勁應該只係某d 勁人有玩,跟住有streamer 發現再po 片先有人知,但佢唔係熱門嗰種勁
你都幾好笑 睇stat 唔係去comp 睇,去某隻野嗰度睇
開局有財神石像,第一個海克斯揀生陳代謝,終於試到7財神,2隻5費三星,可一不可再
睇comp都唔準
正如我95永遠有冰女但數據網冇
再講 riot 唔係 buff 1 2 隻 5 費啦
佢全buff 肯定係有意思
開牌未 利申冇玩
邊個高分邊個啱啦好嗎

Btw mortdog d平衡on9唔係第一日既事
咁都係嘅

但riot 下版nerf 天界
五費期每一隻都buff 已經夠解釋

riot 係on9, 但全buff 一定有原因
咁下個版一定都係變到玩唔到yone
改3費機率 改廢低費牌 改勁埋所有高費卡 改慢節奏 改埋賭狗神裝泰坦
你覺得nerf咁既幅度係因為riot覺得yone好broken定係riot想人地玩4費5費
有時佢改廢唔一定係因為一個陣勁定廢 係想改變下環境
笑左 以為捉棋區應該和平d 畢竟係7分運2分拳頭1分自己控制

都仲係有交嗌
yone砍咗三個版都仲係咁勁
希望今次真係收皮
今季真係好撚垃圾
一個清倉賭運氣4費3星屌打你大成陣
on9清倉
得番三條友但連續打清倉3星沙王兩次
打條撚
但riot 係絕對應該咁做
因為 tft 係 esports 嚟,佢會打比賽
而賭陣個運氣係重過營運

如果打比賽咁一定營運環境好少少,至少唔係賭中就有。始終係esports
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞