[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

713 回覆
1 Like 4 Dislike
再者 如果玩大東ad line 個cap真係好低
覺得同時NERF完3費再BUFF 4費
個差距變到太大
根本個個都走去4費CARRY少左好多COMP玩
星朵拉2星滿裝仲衰過柔衣2星滿裝
係呀 我習慣就睇裝先嘅
ad裝嘅我會優先諗決鬥/射手/kayn/senna/ashe (決鬥射手依加算少d人爭高機會上3星 易d前四)
都唔會諗住命定出ad
3星影有夜刃衝到面都未觸發效果嘅九成贏
打到一半瞄佢唔到
咁梗係啦 前期冇2星yas 邊度夠血 從來冇叫過你哋hard force
如果我有血點解仲要揀命定 唔揀fast 9 board?
睇下你係幾有血啦
基本相而家個節奏d 人 4~1 就fast 8 roll to zero
除非你攞經濟augment / 前面連勝好多 / 財神,如果唔係幾難fast 9
睇item 同 econ la… 我意思係夠血7 fated
我屌你老母冰女 變撚完茶壺打兩下又變 仆你個街我3星4費都比佢2星冰女罰企 屌你老母啦咁撚平衡

變完有幾秒打唔到人 一出黎又冰撚過
就係咁顛
仲要有機送裝送錢俾佢
佢出手先你d坦就死撚緊
早幾版洗2 3 星陣,可能無咁多人捱到後期先唔太覺
依家人均lv 8就見到佢有幾變態
諗緊qss可唔可以防佢變茶壺
而家fast9真係好唔撚穩陣,5cost 2star 唔到直接含得撚
可以防
所以1星都照放
cast 到就入佢10血

仲有錢有裝送,on9 到唔知可以點改
我3星李星 三相 吸血 正義 一下都打唔撚到佢隻1星 3啟動裝4青花冰女…..
佢一開技變我隻李星 其他棋幾下死哂 一出番黎佢又開到技
跟住出面死剩一隻 佢再開技 直秒我
2星冰女先岩 不過都係一樣
無計,要放靚位同求佢變唔到你
要放好位 唔係冇qss/support 裝 真係攪唔掂
吊你老鼠場場都係幾個陣 凱莎艾希天界龍帝 卡牌卡到仆街
笑咗我見過類似話面,好撚無耐

我覺得佢冰女太有戰術價值啦,跟本可以直接remove 50% drop loot, 佢一樣有出場價值,完美counter 天界kayn
本身啲平衡都碌撚咁
黎緊更新啲神器仲撚弱智
嗰啲神器好似幾有趣
我記得呢個飛升有sylas上次抽唔到kayn直接用兩星sylas都有分
療傷使者其實點玩?我組到4都好似回唔到血,個陣要點組,邊隻主c
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞