[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

696 回覆
1 Like 4 Dislike

基本依家個meta就係咁唔一半人玩kayn一半人玩ashe淨低玩天龍95或其他
1star kayn + not today 靠你過渡stage4上9啦
佢勁在1star就可以 stabilize你上到9再搵棋
真垃圾 概影轉轉轉
原來係咁,我幾日無玩,幾日前未有 ashe 陪 annie lillia 嘅 comp 所以無人玩
有咁誇咩,2 星 kaisa 同 ashe 都可以入你血喎
天界原意係好,但而家變咗abuse 呢個trait 揀隻版本強勢carry + 天界 = meta comp

對上次有呢個trait 好似係神龍版本,大家可以玩龍,玩龍就玩唔到天界
有eon就算贏唔到都係輸一兩隻除非你4-1就30血咁無嘢好講
唔會啦 如果你一星 kayn 單c 連隻2 星amumu / galio 都過唔到啦,如果對面啱裝備。

至少要多隻李星/morgana 先有可能過到。
但 1 星嘅話一樣好難過
硬玩鬥莎上左翡1了場場獨家咁濟
比人nerf後,少左人玩
易獨家玩
玩左7場 5314113獨家三場食雞局都係三星四費
越patch 越衰
仲衰過賭狗版 果時都叫有多d陣玩下 宜家場場都係得2-3個陣 cls
愈改愈衰
證明個陣要3星4費先有絕對統治力
4cost 三星嚟講好似安妮最勁,叫熊直接核爆

玩過慨影同鹿仔三星都冇食雞

安妮一場天生我才(冇3星應該都贏),一場神喻食雞
有咩問題 本身個陣都係靠兩星有裝xayah同兩星udyr食雞 其他個啲4蚊陣全兩星都係唔穩 大家差唔多姐 唔明點解你哋咁反鬥莎 又唔係削到玩唔到
無咩問題, 我又無反kaisa
話反kaisa嗰啲人大把都靠kaisa偷到唔少分啦
不過呢個meta玩ashe好過玩kaisa
95ad 悟空刀妹烏迪爾賽特2星齊裝
打輸天界2星慨影
啲5蚊棋2刀畀人秒咗
係咪有病
淨係覺得今個set 唔夠cc 英針carry
最有效得naut lissandra udyr
其他原全冇乜feel

玩得起cc 英本身已經大優勢,跟本唔會怕kayn
邊隻最勁我唔知
我淨係知最廢嗰隻一定魔甘娜
我覺得還好
kayn最op既原因係平, 9lv 全兩星搭多兩隻5費都唔洗90蚊
完全可以3戰力augment硬玩, D唔到kayn轉天將李星又得

但係打到6階段後半就基本上唔洗諗食雞, 除非你3戰力augment係頂級
李星幾廢下,原全比唔上kayn
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞