[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

696 回覆
1 Like 4 Dislike
李星廢d
李星真垃圾,裝備同kayn 互通,但kayn 屌打,李星最有用係龍帝
青花艾希勁到仆街咩料
原來終於有人同我一樣感覺
呢個版本發生乜事 魔改到咁
唔玩概影凱莎 基本上前4都難
難玩到仆街...
凱沙nerf左 宜家又全部神喻青花
屌佢老味我返住工咁玩 輸到無心機做嘢
我覺得手機版難玩d 要鐵頭玩死一個陣
可能係我手速唔夠快 好難轉 次次玩親都跌分
玩左幾日先feel 到轉左玩法
either 有利連勝/有利general fast 8 build
nerf 鐵頭同fortune

要大量入人血迫fast 8 roll 4 難d營運,佢stay current synergy 就唔強
slow roll 連勝唔到都係要flex
item 方向都係

淨睇mid game 仲刺激左
只係終盤悶
High roll opener -> 3-2 fortune
Low roll opener -> 8th
個meta好似又變返level 8 lottery
悶到嘔 棄一棄等新ornn裝算舖舖慨影凱莎艾希 無聊到爆
美國啲人鐘意
啲人好撚憎hard force reroll meta
佢哋覺得level 8 flex 最有技術
個問題係就係唔係真係flex黎
我自己覺得level 8 真係flex果版係 aphelios/zeri 個版

其實個balance team 應該成team人換撚晒佢啦
啲嘢好似冇test過咁 入面啲人都唔知有冇玩隻game
Cls
我覺得個問題就係同冒險者個版唔同 個kayn/lee comp唔需要前排 就係一堆天界垃圾牌加4-1二其中一隻就上9 搞到個variance好大
係 但其實呢個係設計做得好先做到
而家感覺就係設計個啲棋嘅人冇乜考慮呢樣野
係 所以下個patch 改弱天界 剩係天界啲棋先食到多一倍個buff

其實呢幾set都睇到balance team 長期有問題 出嚟個patch 極唔平衡 (driven legend, multi caster, disco)要比人屌先出b patch fix
今個patch完全無心機玩宜家玩下normal 算數
隻game 冇返2個月都唔會平衡到 到時都冇咗一半人
呢2個patch 連umbral 都冇得玩,少左成個comp
1cost : cho/kog
2cost : gnar/kindred senna/shen
3cost: 幾乎無 nerf左泰坦 連熊佬都中招
fated無+1既話其實都係要tempo上8/9

下個patch 應該都係buff返D 3cost / ap
依家ad大家都玩熟哂
Umbral 其實可以玩嘅
喺buff 之前試過一鋪
開局 2 星達叔+ 吸血劍
無聊得滯揀咗個彩augment random 3 個轉職假人睇下有咩玩,umbral + 扶傷+ 唔記得咩,一路連勝到 3 階段中~尾 拉lv 上去玩咗6 umbral 配 95 贏咗,但事實上無一個正常嘅umbral comp 有強度,要好似我呢d 特別case 先玩到
RNG 7lv D 4費2
daris 係最強打工牌
帶鬥士裝2費2有裝 3費2無裝都打唔贏佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞