[TFT] 聯盟戰棋 S11 討論區

696 回覆
1 Like 4 Dislike
講緊天界其中一隻
點解?
3財神cash out 4費棋就攞晒啲kaisa,5費就玩九五

反正佢用kobuko teemo都頂左主要trait一個位可以繼續用
Flex陣就係無公式可言,基本上得2-3隻棋係core,其他上咩好睇你當時roll到啲咩啱用

公式仔唔係就係唔識變通咩
佢大部份牌都係4階段開始你先會D到, 照抄佢final formation唔識過渡上到去你都無哂容錯, D唔到直接G連陣都無得轉

好似4龍木靈/trickshot咁係好勁但你根本唔可能2-1就鐵頭去玩
大把人裝唔啱2-1都揀trickshot augment
因為只要8lv出kaisa就可以直接鎖洗乜岩裝 一把無盡夠
依家trickshot仲勁咩
Nerf完之後明顯地廢好多
不過都好,唔會3家一齊roll kaisa
你個名
上到9搵到xayah 2星都勁嘅
而家仲點得
上到就係
但依家兩星kaisa都未必鎖到血
同埋仲有唔睇patch notes嘅鐵頭撚
得,除非你撞啲4階段怪物,我而家都仲係頭鐵硬玩緊kaisa,雖然係nerf左但都仲係好強不過要拎啲戰力augment
懷疑heavenly 1star kayn bis都打得贏kaisa board
呢個真 我見好多人話kaisa好廢
切記一定要攞戰力 強度差好撚遠
唔好攞經濟
懷疑3轉流浪假人有bug
開命定 決鬥 奧術 佢俾啲咁嘅augment我
2-1?
2-1完全隨機
2-1 都有tailer吧

平時開到啱只係咁啱
有night edge就得啦
Not today + 1star kayn=top4
歐服宗師rank場場都係ashe flex kayn 同天龍95
除左間唔是有木靈之外無撚哂賭狗

btw神喻係陷阱
神喻其實上限好高但好難跟上個節奏,所以除非開局好胡,如果唔係真係難前 4

但開局有神喻轉打連敗 4 階段上 8 搵到 2 星annie 同lilia 開到 6 神喻嘅話係可以鎖血上 9 補沙皇爭雞,好處就係lillia 同annie 易 2 星因為無人爭

但真係要有神喻轉先玩得,如果唔係除非死好命,到你開 6 神喻嗰陣已經死咗
無咁誇啦雖然kayn 係meta, 但無上版kaisa 咁broken

而家ashe 有青花augment 同 kaisa 有劇毒紋身基本可以同 kayn 55 開,主要都係睇前排硬唔硬

kayn 咁勁唔係佢 2 星真係可以屌打其他陣,而係佢 2 星係真係勁可以同好多大成陣抗衡,但佢過渡易太多,用khazix 又得,用yone 又得,前面唔會跌咁多血,加上可以消化埋 ap 裝比morgana, 其他陣好難消化ap 裝,除咗聽講有個新陣好似係ashe 配神喻?無研究過

但上版kaisa 2 星+trickshot augment 已經坐 2 望 1
依家annie同lillia點會無人爭
起碼兩家玩ashe已經6隻,仲未計有人玩mythic

依家個meta 好多kayn gnar invoker擺錯位就一世都殺唔到單c
除非真係天糊mana shield 同alune嚟得快,如果唔係多數都係4invoker
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞