[獨遊] 終於踏足南美洲

477 回覆
347 Like 6 Dislike
Galalpagos 群島超正
10年前南美
BA同Sao Paulo試過有人埋身淋我嘢
之後會走多個人出嚟扮好心俾紙巾我抹借機扒嘢
唔理就得
不個陣唔知淋咗咩起身
啲液體有浸酸宿味同痴笠笠
唔知依家仲興唔興咁扒嘢
Peru可以去玩埋阿瑪遜
厄瓜多爾Galápagos 同Chile要去埋Easter Island
BA唐人街 cambio唱錢都ok
可以去阿瑪遜
lm

樓主平安 啲相好靚
去Arequipa啦
可以join tour去colca canyon
Lm
希望唔好爛尾 支持巴打
Ching喺El Chalten留咗幾耐?
嚟緊10月去Patagonia,其中諗住3日El Chalten唔知夠唔夠
你嗰陣夏天有冇多啲晴天日子?
當年去仲去咗ICA搭飛機睇線,同埋Titicaca,上個島睇原住民嘅生活,呢個好推薦
我二月尾去到三月頭
Chalten留左兩日
都係去左Laguna torre 同Fitz Roy 呢d必去位
兩日都係Day hike
(Fitz Roy 個日我係搭車去到Hosteria El Pilar 行去fitz roy 再行番chalten)
我覺得可以留四日or even五日
去多幾條route 露下營

天氣我覺得一半好天一半陰到
不過佢變得好快 可以上午好差 下午出太陽
整體都算ok既
Lm
祝樓主有個難忘嘅旅程
希望樓主唔好學千奴出post速度
最簡單上Peru Hop跟團去平靚正, 去晒d主要景點, 同埋利馬本身有好多遺跡值得去

其他好去處
城市跟團系列
Arequipa - 去Colca Canyon睇鷹, 大峽谷, 火山, 溫泉
Huaraz - Parque Huascarán, 雪山, 靚湖, 但冇飛機去Huaraz(以前有), 坐大巴坐到patpat 痛

自己租車/有本地朋友
-Lunahuaná玩激流
-Huaral 附近有好多農莊餐廳, 有得食特色菜, 炭火燒豬燒天竺鼠etc, eg.El Rancho de Robertin

有d難去系列, 利申未去過
-Playa El Ñuro, 睇海龜
-Mayantuyacu, 沸水河, 附近城巿Pucallpa有團去, 勉強去到
做下功夫先,盡量唔想返轉頭
唔去boca?
驚危險搵local tour
我都有興趣
樓主機票買左幾錢
樓主幾歲
留名 黎緊11月去Peru Amazon 阿根廷再去南極
留名
好掛住阿根廷啲牛肉同紅酒

祝樓主旅途平安愉快
好好享受每個時刻
咁樣轉機
比著我會選擇因航去LA再LATAM去阿根廷
請教吓巴打點分係咪玻利維亞人
比起一般秘魯人, 個輪廓特別立體, 又特別靚仔靚女, 就比較大機會係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞