[獨遊] 終於踏足南美洲

477 回覆
347 Like 6 Dislike
樓主幾時去埋北美
原來而家Tak都有飛南美,時間又幾好喔
遊客區比遊客區啦
我覺得NYC還好既
LA同SF就幾有GTA feel
我自己覺得BA最正,當然咁係因為之前去過PERU,BOLIVIA,CHILE,一去到BA,風景食物建築都好好多,咁梗係覺得正啦。

BA+PATAGONIA,我覺得南美最正。 但我無去過厄瓜多爾無去過哥倫比亞委內瑞拉巴拉圭,比較唔到嘅,自己親身感受的一切,才是王道。
秘魯最正
有雪山有沙漠有亞馬遜有峽谷有印加文明有西班牙建築
提子,想去見識印加帝國風采
4月中去阿根廷
我上兩年去完 好安全
係Lima又殘又舊 好似未開發嘅大陸 機場附近交通有啲亂咁 好多的士司機係到搵客
我就主要玩咗ICA 去咗沙漠衝沙 之後去坐直升機睇Nazcz睇雕刻圖畫
最後就巴士入Cuzco 驚會有高山症 但屎忽坐到就爛

一個人去食野叫得唔多 但價錢一啲都唔貴嘅情況下我都叫咗好多野食 有啲餐廳靚到fine dine咁
去到Cuzco每日都join day tour 6am出發3pm就返到市內
當時未完全開哂關 個邊勁少亞洲人面孔 所以當哋人對我都超級熱情
我係絲打 都係打算一個人美國出發去南美
暫定阿根挺
我都係絲 我都有興趣

不過依家係多倫多
我諗住4月尾個幾日出發 岩玩可以一齊
秘魯除左利馬月同 庫 有冇其他推薦
你報果個tour幾多日同大約幾錢
10日 4860美元,ushuaia號
又有巴打絲打遠征南美,留名支持
阿根廷食牛扒真係平靚正,普通餐廳無點調味已經好好食
當年行完Torres del Paine 太累,無去El Chalten,希望有機會補返去
小心財物,大把靚人靚景等住你
絲打本身喺邊度學開,去到咩level
去到南美溝唔溝通到
今日落機後出左去半日,好攰 遲啲覆
唔開 po 都唔知原來咁多巴絲對南美有興趣
去啦,支持你地
d hostel正唔正
lm
樓主好勁
我都係多倫多喎😂
4月尾應該唔得了
我預5月尾至6月
絲定巴 可以夾下時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞