[獨遊] 終於踏足南美洲

475 回覆
345 Like 6 Dislike
啲咖啡又唔係好飲
樓主係咪女仔嚟?你覺得so far一個女仔去南美算唔算都安全呀?
你追曬 po 咪知我巴定絲
暫時我去過嘅地方都覺得安全
今次唔去比較危險嘅巴西同哥倫比亞
但遇到好多女仔一個人去嗰兩個國家都冇事
出外旅遊要安全都係啲例牌啦
我諗個個去都係為個景
我見到你話自己係女仔 我點知講笑定真 連登咁多男扮女
樓主咁大膽一個人拎行李行九個字
要慳錢係咁
其實日光日白好安全
係辛苦啲姐
1600真係有啲卻步
但一場黎到咁遠,好似唔行又會有遺憾咁
唔住refugio 住tent有無平啲呀?
聽聞馬丘比丘天氣唔太好
下星期就去,唔想去到淨係睇到霧
我去過既地方都係大路野冇乜好介紹比你
始終我冇得好似你咁去幾個禮拜
不過智利既大理石教堂我估你冇plan會去
個到靚到我搵唔到第二樣野同佢比
但要特登飛去一個乜都冇既地方再揸三粒鐘車再join tour
有興趣可以search下Catedral de Marmol
相信你去得一次南美,會身痕想有第二三四次
呢到真係好特別同堅靚
但真係好唔就腳
我個時都好掙扎要唔要放棄佢
但去完覺得都值
聽過,但真係遠下
如果你去完南極 會上Patagonia 一路上都經
但要睇下你有幾多時間
我係行山撚。岩岩google 咗 Chalten
正到呢
唔去比係咪世一,若果要睇靚雪山,川西、雲南都好易搵到,西藏就更加唔洗講。呢啲地方易玩好多,又平好多(以香港出發計,跟 local tour 用五、六日就玩到)。
我三月尾去咗川西自駕。若果早一、兩個月,雪山應該會再靚啲。
有興趣嘅,可以睇下我個遊記
https://lihkg.com/thread/3673454/page/1

佢食得貴係因為 fine dining.
我係響香港住. 我覺得最貴係飛機票, 同埋要搭好耐機
如果你當時著咗冰爪,你已經成功登頂
4860美元
真心貴
要好鍾意行山,先至會enjoy呢啲行山trip
我唔係
我一路行,個心好靜
用啲口勁嘅 gear
普通食一餐,包飲品,港幣六十幾,響發展中國家屬於少少貴。
阿根廷要幾多錢?我只係記得你啲 fine dining 唔平
啲人話,響香港買海拔適 高反藥,唔洗醫生紙。響藥房仲可以散買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞