「月經」移英車主討論區12

853 回覆
1 Like 1 Dislike
Vw廠,應該都係share polo/ golf隻波箱
同埋如果你想要自動波,十年左右車齡就唔好買Ford,佢個powershift好似好多問題

但如果棍都ok,Focus真係唔錯
咁Aruis hybrid,CT200呢啲豐田CVT實無死,唔熟車既咪呢啲最簡單,就算真係hybrid電有問題都係花多£2000左右,如果對其他歐洲車有興趣就要做吓research,因為唔同車款唔同年期甚至唔同既引掣都可以有好大分別

如果想簡單咪搵啲傳統AT既,但舊車油耗又高
視乎唔同嘅engine size,六速或者七速dsg波箱
"while all bar the smallest 1.4 TSI can be had with a six or seven-speed DSG auto."
https://www.autoexpress.co.uk/seat/leon/85288/seat-leon-fr-review
1.5以下汽油 DQ200

2.0 up dq381.

車身同golf 一樣,同class頭3大。 尾箱一樣係同class頭3
999cc 曾經年度十佳引擎。
1.0引擎來講無對手。 1.2以下 就法國佬個3缸數據上最好。
動力做到1.2T 到1.4T 低配動力。 買餸來講夠用。
越聽越吸引, 如果可以有GTI個種力水的話
2.0 ea888 3代好已經用緊濕7。 除非你買 face-lift前既polo gti 2.0 佢就用golf 6 gti 料。 上代ea888加 濕6。

濕6起動比濕7 大。 應該係齒比問題。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞