「月經」移英車主討論區12

852 回覆
1 Like 1 Dislike
英國嘅車速限制根本就係睇心情

有人覺得太快 咪變做20
有筆check,但吸左水汽。 咪剎車反應會變差。 台灣車會成日叫人一年一換。 呢邊就2年一換。 車房有支筆度。 去到average 就叫你換。 我忘記左係6支燈定8支
運過來自用車好似唔收稅。 長揸到死其實ok .

最大問題係賣車。 呢邊唔多收入口車。 你trade in 會有難度。

保養其實一樣。 保險就應該唔會差太遠。 因為英國一樣有q3.
即係唔需要理會dealer 話每兩年換brake fluid

因為佢根本無check只係睇record
你有買service plan 唔駛理佢。 佢service完會打俾你/send條片俾你同你講個車況。 而且正路佢地servicing既時候。 dealership/車房係會用支筆去測試水汽。一般touch到 average 就會叫你換。

另外你揸開車,你發覺反應慢左。 要大力d剎咪換。
我嘅service plan 只包一次oil and filter change
原廠有晒指引,邊年或幾多miles 換啲咩
就係service plan唔包

係MOT個時叫我畀錢換break fluid
但換brake fluid 期限,係我買架車嘅日期前

Approved used car 都唔做好service先賣畀人

擺明想屈人錢
我都係咁, 仲要部舊D部電話反而detect到, 但係就不斷loading 唔知想點
而家有個 screen 但又要用phone holder 好反智
好似可以係電話個android auto度較用個mon嚟做控制?
對比埋啲option先英國啲Audi好齋
個plan 保幾多年同包咩?
uninstall android auto 然後再裝多次。佢1 月定2月有個更新。
感謝賜教, 試下先
刪唔到, 佢話因為係預設程式
一年 approved used car warranty

另外用特價買咗一次oil and filter change嘅service plan
same, 新機係 default.
by the way, 我買咗條 Belkin boostcharge 1m 線 而家好似 ok
我都唔知咩料, 正常佢話connect咗應該條線無問題啦, 但係又長期係度loading
唔知你咩牌子既車
入setting disable左佢。 會還完做出廠version. 然後去play store 更新
oil filter change 街邊做 100左右。 連checking 就130到。 FYI
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞