「月經」移英車主討論區12

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
俾緊千五
朋友p牌young driver二千五
咩叫癲
上年£1400今年£1000,都仲貴過你,唔癲啦
成10年牌
2012 年日本錢七
返工泊公司車場
屋企allocated slot

都可以加我價
都要成1000鎊
但都叫平左
點解第二年仲可以貴過第一年
仲要有一年NCB
仆街 點解歐洲啲tesla咁貴
燕梳仲貴
廿五萬RWD二手都唔得
又唔係喎
我quote過MYLR £9xx
還可以啦
我0 ncb果陣屎忽痕quote過要6xxx
而家天氣好, 又暢順
行到50mpg
xc90定aygo先
睇到第一句,以為自己入咗平衡時空
Auris petrol 1.6:
大部分時間高速先得
我架508都47mpg
想請教一下有無巴打試過搵經紀由日本入二手車?

之前想買 Aqua 2013 年大約 6K 左右,但市面流通唔多無乜可以揀既貨。

之後睇左部份網站話可以代辦由日本 ship 過黎,2019 年版都只係 4.5K CFR。政府基本收多 30% 費用即埋單 6K 左右,外加間公司既費用我估 7-8K 落到樓?如果比多 d 但有新版本好似抵玩?定係我估算有誤,原來仲有好多收費未計考慮到?
2019年嘅車過到嚟要做IVA
Hybrid車要日本原廠出電池報告

你搵到有人幫人做IVA就可以去馬嘅
2012 1.6 e-Hdi 試過長期行高速可以做到50
長期行city就得翻40
老婆啱啱Pass左想換自動波車
£10000上下筆值,本身又唔係咁識睇車check車
Approved Used 2014 Auris大家點睇?
或者會唔會有其他介紹
略略追哂12個post , 見無咩人講 c-HR 係咪唔太多人買/伏?

諗緊定係208 / a仔 / civic / mini

兩條友住倫敦 求指點
補充: 第一架車 自動牌 筆直10頭至中
哩個價錢chr有咁上下年份
英國換大電無香港咁方便同平
唔會啦
呢邊toyota hybrid保八年 100000miles (香港垃圾皇冠係3年5萬公里姐係大概3萬miles
用埋原廠service可以去到10年
基本上呢邊toyota大部份時間壞大電都係保養包
sorry更正粒電原廠service係保15年
姐係保到劏咁濟
CHR啦高身好坐好多
感謝回答 得閑去望望試下車先

Btw2024 新款好型 但好貴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞