「月經」移英車主討論區12

962 回覆
1 Like 1 Dislike
原廠10年/100000 miles保就知佢幾有信心
既然大家講起Toyota,好奇想知大家點睇Aygo,大家覺得佢算唔算係「The Best First Car」
https://youtu.be/YhZNRWDybmM?feature=shared

會上唔到車
Toyota個二手價真係穩到喊
巴打你是咪好bulk?
睇考慮d咩姐
平tax 平保險 練車草ncd我覺得幾好
肥佬
揸左半年
感覺還好
細細架夠靈活行d 窄路都唔驚 hi 花
又夠慳油
係個極力子磨合點有d 高
同埋無乜特別功能 (可以我嗰架係齋版)
得部 Bluetooth 收音機
有d 款會連轉數錶都無
不過 first car 就係貪佢夠平又可靠馬力唔會太大唔會太多花巧嘢
要泊街既一定細車
我喺英國既第一部車

城市入面揸除咗個bite point好高要適應之外我覺得冇咩其他問題

係上motorway既時候會feel到佢加速好慢,加埋架車本身冇做咩隔音,一過左70miles就會好嘈,要帶住AirPods先聽到個導航

後尾揸左一年就換左其他車了
同類型既車來講,我會比較鍾意Picanto同i10多啲,Aygo extreior同interior睇落都好cheap
而且Picanto比Aygo平

我自己覺得Aygo優勝之處係Toyota啲車冇咁易壞,不過呢個確實係個非常吸引既賣點
試完罐TQX sanitiser bomb
散完氣陣味起碼唔係攻鼻 難聞
感覺唔錯
有冇人試過喺carwow賣車?一般最快要幾耐?
黎緊想添多部大車,睇左好耐好似都係rav 4最好,個籠夠大,本身都有睇過q5,但個價又再貴一截
冇老人家坐的話,旅行車好過
試下坐入去走轉先
2個世界
你指 confirm 之後定幾點
我上一架放上去, 好似過1,2日就比車行 bid
bid 中之後一星期到就黎收車
有老人家同黎緊要擺car seat,出行要帶埋bb車,空間好重要
入去show room坐過,不過未試揸過
擺行李用旅行車其實仲方便
擺乜都唔使捧到咁高
空間隨時大過SUV
不過有老人家就SUV方便好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞