「月經」移英車主討論區12

965 回覆
1 Like 1 Dislike
真係唔該晒你呀.
琴日中午揾到今日, marshmallow revise 左張NCD 比我, 比返我一年.
但原廠做包一年保養,上次suspension 有問題都免費換比我

擺明之前有嘢錯
想問吓大家用咩產品去清潔wiper blades?youtube介紹個啲好多呢到都搵唔到
老化就換左佢 呢啲消耗品反正唔貴
換咗一個月多啲咋,但係最近大風大雨,架車平日又泊街,呢家個水潑已經污糟咗,每次一用就留啲痕係玻璃到
會唔會係玻璃本身污糟?
去油膜做咗未?
去油膜+撥水劑

Wiper blade就用毛巾抹算,真係太污糟先拆出嚟用番梘水/洗潔精 暖水洗
我諗全部野都要做一做,唉養女真係好煩

然後今朝又發覺車尾好多藍色水跡,明明開車個陣冇,渣緊個陣又唔覺有畀人淋油,懷疑車尾開水潑噴水個陣噴藍色水,不過未fact check
第一次揸車落supermarket
一出門口第一個燈位起步死火
第二個燈位起步慢比人呠
棍波真係好有挑戰性
俾大腳少少先起
有啲人冇耐性姐 佢要呠咪由得佢
有保養就番去叫佢check,無就去附近車房check. 睇下無哂雪種定條喉裂左。 入雪種有2隻。 貴個隻上年dealership收99到135到。 平個隻就50磅到。 不過唔係你決定入平定貴 而係你架車用咩雪種而定。
Evans Halshaw 流四來。 我當年架c5 aircross 明明3個月前做左brake fluid change. 佢夠疆同我講要換。 我話換左,佢話唔係top up. 係換。 我直接話唔駛啦。 佢又R 我換火嘴或者內籠detail. 最後同佢講做埋內籠detail 先滿意地收線。 OnX. 佢明顯係hea 做 checking . 然後依書直說。
呢間野同halford一樣。 MOT 好鐘意fail人。 另外arnold clark 都會。 無咩特別唔好搵佢地。 Kwik fit 就一間間。 我附近2間。 評風好2極。 一間好高一間成日俾人投訴。
呠親都極大機會係uber 狗或者中東佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞