「月經」移英車主討論區12

858 回覆
1 Like 1 Dislike
LeoTrossard巴打即係我返嚟就緊係我開啦。

倫敦以外公共交通而家兩頭唔到岸,又多罷工,車就係你對腳

英國同歐洲興棍波,但隨住混能、電能車普及,自動波都開始興喇

考牌方面,英國考場仍然嚴重缺師傅,考車要排幾個月隊

香港人移英之後攞香港考車合格證轉英國車牌,交齊文件唔使一個月,快靚正

各位移英車主過嚟圍爐啦

小心俾呢度班標緻打手毒咗你買車
想知道大家用咩車胎?唔上蘇格蘭有無必要用四季胎?
話就話7度以下唔用得夏季胎,但放眼望路上其他車,好似得1%用四季,其他都係夏季
米仔P4+同CC2,邊條好?
我真係有用All season,自己心安啦
不過fuel efficiency就無咁好架喇
唔嘈咩?我見條條都71分貝up
上個POST 講DASH CAM, HIT AND RUN.
聽講都係睇彩數, 我自己就去車場永遠小心開車門. 特別係英國好多時好大風, 你要用手HOLD住道門.
暫時未有遇上開門L, 講真你見到花左, 其實都好難揾到CCTV 去追究. 好似話就算自己有CAM 映到, POLICE 都未必受理. 同樣道理用於HIT AND RUN. 我相信好應棍果D 司機會等你返黎或者留資料, 否則少少HI 一HI, 呢邊真係好普遍. 成日見D人倒口鏡係痴晒防水膠布.

結論: 新車遇上呢D情況心痛好多
就算唔大風,道門開到某個位都會自己彈開
部車本身用winter tyres, 未夠期換
夏天都用冬季胎?唔係話唔好咩?
用足全年都係咁,佢未夠期換我又懶得換
冬天落雨天又無咁跣
仆街最近情緒唔太好,忽然好撚僧啲單車路權撚,個個港女咁撚樣乜都要人就哂佢,我揸慢少少讓你過就應分,你地班撚樣就唔識自己踩慢啲既,前面冇位係都要undertake,超完車仲要屌鳩人,講真全部死撚哂佢算啦屌你老母

我諗我已經係一個壞咗既人
Ching有咩煩惱
啱啱買咗架車
想問下車 cam 有冇介紹,係咪要自己裝
U1000
冇咩既,心情唔好姐,我要睇吓呢啲片調整下心態
https://youtu.be/_46MN7N1qKw?feature=shared
Thinkware U1000
唔好浪費錢買 U3000
去M路飛2轉
心情會好好多
見到官網£349 前後 cam
Amazon UK 買應該唔洗咁貴 wor
結果塞車
上面係咪有巴打用U1000/THINKWARE?
我因為次次著車部機都講一輪嘢
嫌佢煩較到音量0之後連開機熄機開始錄影嗰啲效果音都無埋
想問下有無得淨係mute佢講嘢?

btw 我唔係英國, 純粹路過咁啱見到講緊THINKWARE順便問下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞