[正視聽] 你要撐政府嘅就返香討講

607 回覆
825 Like 99 Dislike
簡單講 連登式民主就係一個唔開放既民主 得啖笑

d屈毛黨根本預演緊香港將來嘅民主發展

民主自由從來係一體 不過連登只講民主 不講自由
即係北韓式民主 班口講反政府既人仲要推崇
從來民主政體辯論係重要同必需 . 而家只要有人同你地唔同就一句五毛 , 然後乜柒都唔理唔思考唔辯論 (當然前題係條友唔係盲撐) , 咁做只會顯得你地根本唔配有民主

Sorry, 民主的前提係你要唔反對民主。而今日好明顯政府已經係反緊自由,反緊民主底線。
如果係而家你都仲撐政府咁你更加無資格出聲講自由民主

你嗡緊乜 , 個政府係咪反民主同你係咪要做反民主既事有咩關係 ? 咁你仲嗡乜鳩民主 ? 我冇講過任何話我撐政府既言論 , 唔該用隻眼睇野 . 我係屌緊你地響往民主但完全唔做民主政治其中一樣最最要既事 . 咁仲學咩人講民主 ?
p.s. 完全唔知你reply我d乜鳩 , 9 唔搭8

你個所謂民主最最重要既野,係只適用於同樣支持民主既人身上。
你唔同意民主,你也不應該擁有民主既權利,我也不需要同你講民主。
你Up乜野呢?

同樣道理 你容納唔到其他人既意見 咁你又講民主?

民主個最基本共識係對方都要支持民主。你要有基本共識先可以講容納。
你唔支持民主講咩容納呀? 民主唔係乜野都要容納,唔好偷換概念

唔好歪曲民主啦 照你咁講所有選舉 建制派都冇得參選要dq哂佢啦

建制派無得係民主派內選出現係正常喎

建制派去香討洗版都無問題架

你嗡緊乜 , 個政府係咪反民主同你係咪要做反民主既事有咩關係 ? 咁你仲嗡乜鳩民主 ? 我冇講過任何話我撐政府既言論 , 唔該用隻眼睇野 . 我係屌緊你地響往民主但完全唔做民主政治其中一樣最最要既事 . 咁仲學咩人講民主 ?

你唔同意民主,你也不應該擁有民主既權利,我也不需要同你講民主。
你Up乜野呢?

民主個最基本共識係對方都要支持民主。你要有基本共識先可以講容納。
你唔支持民主講咩容納呀? 民主唔係乜野都要容納,唔好偷換概念

唔好歪曲民主啦 照你咁講所有選舉 建制派都冇得參選要dq哂佢啦

你先係歪曲民主,而家係建制想滅絕民主,唔係民主滅你建制,唔好講到建制派係受害人

民主、民主制或民主主義(Democracy),原意指人民的權力[1]:4722;從其現代字面上來看,即主權在民-「人民(全民)是為國家的主人」。

民主用於國家形式,即成為一種國家制度[1]:4722。至於民主的統治方法、以及其「人民」的構成範圍則有許多不同的定義,現在一般是由多數進行統治。與「專制」相對立[1]:4722。民主通常被人與寡頭政治和獨裁政治相比較,在這兩種制度下政治權力高度集中於少數,而沒有如民主政治由人民控制。民主不僅指政體,首先指國體[1]:4722。狹義的民主一詞經常被使用於描述國家的政治,民主的原則也適用於其他有着統治行為存在的領域。平常所説的民主作風、民主原則、言論自由等民主權利,都從民主之含義派生而來[1]:4722。廣義的民主應該是人民當家做主,既在一個完整的民主的社會裏人們從一出生就平等,人們不僅對社會生產資料有共同的佔有權的同時人們對社會也負有相應的責任與義務,也就是『各盡所能、各取所需』的社會框架的基礎上,再建立起社會的法律法規以及對政權控制的選舉權與被選舉權等等。
獨裁到
痴線,咁連登叫咩論壇,連議論都唔比,你有料咪大鳩我,唔係就收皮啦
撐政府即bam算啦

無人撐政府啊呢度,你放心
不如改名做反政府討論區啦笨

垃圾post
痴線,咁連登叫咩論壇,連議論都唔比,你有料咪大鳩我,唔係就收皮啦

支持人哋發表唔同意見=支持支那獨裁,你懂的
係隔離post講咗一句好心美國行動 唔好好似支那咁齋講唔做 都已經被樓豬屈咗毛

我有話你 ?

我話五毛講又屌唔講又屌

你有無屌 ? 你無屌點解覺得我話你 ?

我係見其他Post 啲五毛亂屌我提下大家都唔得 ?

唉 你鍾意點講就點講啦 廢時嘈

唔好咁講,你講你嘅道理出嚟,或者講你嘅政見,如果我有誤會到,我會認衰同你道歉
從來民主政體辯論係重要同必需 . 而家只要有人同你地唔同就一句五毛 , 然後乜柒都唔理唔思考唔辯論 (當然前題係條友唔係盲撐) , 咁做只會顯得你地根本唔配有民主

Sorry, 民主的前提係你要唔反對民主。而今日好明顯政府已經係反緊自由,反緊民主底線。

你Up乜野呢?

所以民主派比人dq又係咪正常呀? 唔撚用腦
有冇睇animal farm,樓主你就係個隻豬

你Up乜野呢?

你先係歪曲民主,而家係建制想滅絕民主,唔係民主滅你建制,唔好講到建制派係受害人

就算掉返轉,係嫁,你講得無錯嫁。
如果唔係點解當年美國要出兵打越共?
假設你民主地支持一條獨裁法案通過,但係民主國家都唔會有效
點解?因為人地個基本核心(憲法)係唔容許呢件事,所以先會有違憲呢樣野。

啱呀,唔開放比獨裁派五毛打手架
不如改名做反政府討論區啦笨

垃圾post

其實唔錯架,連登根本就係想做分流比反政府嘅人認真討論

淨係識用對屎眼睇野,少少意見不合就屈係五毛。
好心離開下個鍵盤望下出面個世界啦,一樣米養百樣人,社會上唔係個個人都同你一樣諗法要跟你嗰套嫁呀哥。

就算唔撐政府嘅,都有好多種唔同諗法

淨係泛民同本土,入面都細分出一個光譜啦。
點解硬係非我族類就要禁佢聲屈佢係五毛?
屌你老味 連登而家咁多冇撚腦小學雞 就係呢啲濕鳩post教撚壞佢地

你Up乜野呢?

所以民主派比人dq又係咪正常呀? 唔撚用腦

你明唔明咩叫內選 ?
屌你老味 連登而家咁多冇撚腦小學雞 就係呢啲濕鳩post教撚壞佢地

請問有咩Post 係你認為會教好其他人 ? 請Post link 請賜教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞