[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#112 OLED新時代

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
有冇咁多人訂呀
大把人訂啦 一萬幾千算得啲乜
INNOCN 32M2V 32" vs Dell UltraSharp U3223QE 32“
係咪買煙佬好d
買部放公司搏mac用
ufo test嗰個係vrr simulation嚟,唔係test
咁大鑊
各位巴打, 而家想買兩個27吋4K mon, 一個主力文書、執相、上網 (A mon), 另一個主力打機同睇戲 (B mon). Budget 各3000-5000, 暫時有以下心水, 想大家比啲意見

執相A mon: BenQ PD2705U, ASUS PA279CRV
打機B mon: MSI MAG281URF, LG 27GP95R-B

大家有咩睇法?仲有無budget 內嘅其他形號推介?唔該晒!
3月尾4月先第一水,5月第二水正常
見人話 oled 做文書會出事, 如果上網為主?

打機睇片就實無事,但只係副
文書其實都冇咩事 主要係靜態畫面過一段時候會變暗 郁一郁就ok
衝呀
等你開箱
賣貴4000蚊 香港代理: 開幾錢都會有傻西買
想買隻27吋 4k 120hz< oled/ mini oled mon
打機睇戲多,請問咁多位有冇推介
(輕度執相,唔好偏色得太誇就得)

利申
FPS /車game/ rpg之類都會玩
電腦暫時頂盡推 fhd 180fpz,諗住日用4k,gaming就睇情況轉resolution,先升級Mon,之後先換電腦
輕輕一推求巴打解惑
同問
唔開咪=普通ips/va
一隻過32吋qd oled mon仲好
開個sRGB mode都夠執相 色準唔會太差
其實得3xx-5xx 個zone係咪唔開好過開
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞