[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#112 OLED新時代

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
R哂頭
不停抽插2邊USB都係話detect唔到個mon
永遠都會移黎移去
插左 usb-b upstream 未
應該係OLED操作 電視都係咁
gigabyte 都offer 3年保養了。
冇寫burn-in
已經插咗佢跟個條type b
qd oled面版一樣。曲同直,msi有90w pd, dell保同漢科保分別。

我都想知msi定dell好d
為左dp2.1貴左d
最緊要包燒印冇寫?剩係話extended warranty
想問大家34" 2K ultrawide大家有冇推介
本來已經諗好Asus VG34VQL3A, 點知今日去到黃金全線冇貨

其實本來想合埋眼買Samsung G8 OLED, 但佢全部行mini頭我要換哂D線又覺得好on9
MSI MAG342CQR / Gigabyte G34WQC
有錢就上Mini LED/QD OLED 既34”
dell 喺第一代QD-OLED panel初出嗰時就搶先出mon,累積嘅oled保養經驗好過msi,佢自己隻mon有短刷新同長刷新機制,msi隻321URX就淨係得短刷新,預設每4個鐘就出提示搞你,你要改做16個鐘。

Dell最初嗰隻AW3423DW初出嗰時每4個鐘彈提示又係俾人屌到pk,update 咗firmware先可以熄提示。

Dell Allenware aw3225qf 保養機制

MSI MPG 321urx 保養機制
屌,上面加多咗張圖
自己答自己, 5號落單,今日信用卡終於扣數,preparing the shipment
唔好意思做申手黨

budget 大約 $1500,想買隻 21 或 24吋 Mon純文書用,各位有無介紹? thanks
上個post 我記得有巴打問左dell cs, cs 答唔得

搵返
Dell 水貨轉保問題,之前都有巴打講過要加錢pro support ,然後成功率都係一半

加多$5xx 水貨同行貨差價更少,咁 你問香港dell sales 買$9xxx 算啦
螢幕比唔比加錢pro support都係一個問題
暫時未有巴打講過成功

期待有成功例子
應該依個星期工廠出貨 ,有啲巴打,行貨都等咗一個月。所以家陣差價大約$1000,直接買行貨算啦,如果你哋咁緊張個保養
就算有成功例子都唔係包生仔啦,之前其他dell alienware notebook or monitor,都係睇個dell advisor 點答你。
咁搞笑
唔係統一做法, 隨心好難捉摸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞