[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#112 OLED新時代

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
xv272k v3 $2699
27吋可能要25年Q4
https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1akffq5/aw3225qf_not_running_pixel_refresh_in_standby_mode/

Update: So it actually looks like this is working just fine if my input source is DP. It’s only when I’m connected on HDMI does it fail to do this on standby.

有無巴打都係 aw3225qf HDMI standby 就唔識自動 pixel refresh?
琴日仲正常用到 平時都無奇怪問題
今日就完全開唔到 連開mon會彈出嚟嘅logo字都無(有一兩次會見到隻字但勁淺)
試過唔係desktop問題 係咪無救
利申用緊aoc i2267
同lg 嗰隻27gr93u 相比 邊隻好啲
已經用緊gp83b 想升隻4k 拎前者做副芒
咁姐係唔洗理佢,佢應該每晚都會自己做
做緊維護都照常用到個mon
你一做就黑mon N分鐘用唔到
glossy
依家用ips mon習慣熄拖板

如果做緊維護錯手熄左會壞機
聽日到,開始有啲期待
放工有新玩具玩
2月尾買,聽日到
請問Sony Inzone m3 你點睇呢?
會壞mon
有冇朋友用緊呢隻mon呢?
可唔可以畀啲意見呀?🙇🏻‍♂️
本身用緊BenQ EW27HDR, 但最近想換個新mon睇下劇同玩返舊Games, budget 預3千內,跟住前排追完過往嘅po, 最終係買咗Msi Mag281urf ($2799), 開心使用中,玩返Skyrim 冇乜點裝mod 個畫面都靚咗超多
1千蚊 平mon 有冇推介
around 22-27"
未用過曲面想試下
macbook air 駁
感謝各巴打
巴打我都睇緊呢隻, 邊度搵到$2799呢個價?
4k清好多
黃金啦間鋪有埋Display 睇
真係對比之前個1080p mon 簡直係另一個層次嘅享受依家打機時數都多咗
好既巴打, 本身準備呢幾日出去
近期諗住換MON 但睇啲像素、比例有啲混亂

以上圖為例
16:9 O既2K MON 係2560X1440
21:9 大約係 3440X1440
32:9 大約係 5120X1440
但4K MON好似16:9/21:9/32:9 好似都係4069x2160
係咪我理解錯/睇錯啲MON O既資料? 有冇巴打解答下 THX
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞