[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#112 OLED新時代

1001 回覆
2 Like 0 Dislike
毅進星$100
覺得香港最終個價會降到12999,
相差唔算太多既話等行貨會好啲
反手黎個18999
例子之前pg32udx
PG32UQX好似係2萬幾>18999>9999
希望msi 隻mpg oled 快啲出貨
其實一般文書, 用VA 定 IPS 好.
決擇緊兩隻 一隻 msi Modern MD271UL 一隻 samsung M7
個人對samsung 冇乜喜好, 但佢有Vega 同大芒D
揀ips,va可視角度差,你轉少少角度就難睇
滿血夠頻寬都要用DSC?
以為講緊dp2.1

Btw 4k 240hz 10bit應該係59Gbps
枱深80cm 換32吋 放埋mon 得返60-65cm
換Mon係咪不智 。 27吋又未有
可以嘅
想貼牆d咪換隻vesa腳架
我63cm 深都買左32寸moon,唔怕
有冇人仲係用緊Lg 42 C2做mon?
想問用緊咩支架
依家用緊NB F80有D 沉頭
想解決下個問題
用緊原裝支架
32吋 mon 買va curved 係味好不智 睇緊3千budget 左右既 4k mon (2k mon都ok) 主要用黎wfh + 打下lol Csgo / 睇劇多, 有冇好介紹
原裝係指座枱?
唔用得啊隻衰貓成日行去mon 後面行
AW3225QF同C3 42
呢兩隻大家會點揀?
本身有隻27gp950會做雙mon
睇過實機未
ergotron lx
平時都係用來打PS5 / Steam, 想換Mon 32吋, 呢三隻邊隻比較好?budget below 5k

LG 32GR93U-B
GIGABYTE M32UC
MSI G321CU
我枱深63, 之前擺42" c2 都ok
有冇睇到暈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞