[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#111 OLED新時代

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
巴打張枱有幾闊?
2024買sony M9 算唔算買信仰
睇Rtings Acer XV275K 好似好啲?
2024應該買oled
有考慮過佢有HDR1000但睇完條片唔知宜家firmware有冇updatehttps://www.youtube.com/watch?v=Y_yA9mzfjjs&ab_channel=MonitorsUnboxed
曲面mon狗都唔要
32吋16:9曲面真係………
等32吋16:9平面鏡面OLED 4K 240Hz (要有滿速DP 2.1 & G-Sync) 啦依家頭批發佈冇一隻係完全符合曬呢啲要求……但叫價過萬
160x80 cm 咋
我都係用monitor arm
點解唔一部32:9取代晒兩部?
其實無dp2.1會點?
如果轆window low load都唔會上到4k240?
俾成皮野當然想打爆個spec
用dp2.1 可以原生行到4k240hz
hdmi 2.1都行到4k 240hz, 但係用dsc 技術

不過宜家暫時未有卡行到4k240 (3A大作), 甚至50系都未必行到,所以有冇dp2.1 都冇咩問題
張卡都俾唔到你想要嘅野你 50系有冇dp2.1都未知
是但啦, 都冇可能行足4k240
我都係咁睇,等到D display card support得黎又行到4k 240hz, 到時換moon都仲平啦.

而家你等張卡出得黎仲要有DP2.1,個moon可能都burn-in左要換. 你真係諗住而家買個oled用10年咩
無錯 今年出新3a 都唔會預張4090推得到順120
等張卡推到4k240 mon可能賣緊4k360
Dell 尋日先打黎話14號送貨
啱啱有個送貨佬問我今日係咪屋企
新年有新野玩
oled 相比mini led係咪易燒印好多?
想搵返隻中價27" mon
Samsung G8 MiniLED 仲抵唔抵買. 5000左右..
AW2725DF
半個鐘後送貨
但AW3225QF係曲面,睇嚟都係得AW2725DF啱我要求
27寸 2k oled 有咩好選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞