[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#111 OLED新時代

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
下半年lg panel隻4k240woled mon點解2間都要做霧面
要唔要再等下睇定先之後有機會有其他廠出鏡面model?
如果冇就唔等直接買宜家上半年堆qdoled算,有玩槍game本身仲想貪佢有480hz mode
但鏡面觀感>>>>>一切feature
確定左LG同Rog係霧面?
其實個差價同喺本地買返3 年保差別如果唔太大既, 我覺得ok 既, 佢好似包埋處理一個舊moon, 而且新moon 到左有咩事, 都可以本地叫Dell 搞, 日水搞換moon 又未必咁易.

利申: 本地買左但未到貨
(自我安慰)
如果有dp2.1 + 唔係曲面就狗沖左
dp2.1暫時見得hp(成品係係唔係有都未知)
同 MSI MEG 321URX(好似話係show off產品,未必有成品)
giga都有 仲要確定係全速dp2.1
pg32ucdp
即刻跛fo32u2p
最吸引係有dual mode
dual mode分分鐘香港要聖誕先有貨
想問下,依家隻LG ips mon用左五年幾,依家出現個問題就係例如HDMI 1 hold住個畫面太耐之後,然後轉去HDMI 2,就會見到啲邊角位仲有少少HDMI 1既畫面

係咪燒左mon
可能今年出果堆oled都冇邊隻啱心水

4k,32寸以下,鏡面,dp2.1,平面,woled
等2526年出既先有齊哂
但到時出到4k360 480又到dp2.1行唔足又要dsc
LGD原廠都係霧面
dual mode + dp2.1 就滿足到我

3a 4k 240hz
fps 1080p 480hz
霧面oled效果得8折
寫漏左,仲有四邊幼框,今次2.1既hp同giga下面都唔係幼
我用緊鏡面,我fd用霧面,大家上對方屋企睇過,佢宜家仲比我笑緊
你落場sidebyside睇過都一定覺得比咁貴錢揀隻霧面好傻豬
佢hd480hz果2隻都唔知係1.4定2.1,正話睇牙石篇新聞稿,淨係寫Connectivity options include DisplayPort and HDMI 2.1, making the PG32UCDP a great choice for cross-platform gamers who are as likely to game on a next-gen console as they are on their PC.
語言藝術
係呢

我緊c2鏡面
一落街睇lg oled mon用霧面 真係冇晒感覺
有人追hz,有人追視覺享受
但oled就一定要鏡面
唔係不如買番tn打機
大陸華碩官網要電話先預訂到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞