[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#111 OLED新時代

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
Asus 行就打去Centralfield問下
間間鋪頭黎貨都係原廠倉送出黎
唔開盒,盒盒都係睇運氣
有問題鋪頭都係叫你call原廠

現場買最多叫有得試月,有問題開第二盒
如果咁的話
網上賣mon 用黎散次貨一流
咁我又奇怪點解仲有人會上網買 如果風險係咁大
唉 要等到星期一先會覆我

咁如果買電視又點?大電視唔通都即場揀自取?
只能夠話師兄你唔好彩,上網買既目的都係方便同習慣
樣樣野都會有機會中伏,例如HKTVMALL買超市野都會

如果係個人接受唔到收貨後有問題嗰種麻煩,可能落門市實體店會好啲

利申:細件電子野 Amazon / 京東買算,有問題即時可以申請換/退
正常個盒有貼紙,估個個開盒都撕爛佢。
無左貼紙正常都有問題,應該重新入返盒黎
想訂msi 隻oled, 我見2000fun 仲碌卡唔收charge
請問如果現場扲係咪都無得check, 返屋企有問題就搵代理
網上買好處係可以碌卡
我有貼紙咪又係收次貨…
只要個盒係開得 試機時膠袋唔駛拆爛,就可以係之前已有人試過而出唔到貨,然後留比下手
岩 mon既qc太易出事
最怕介乎 用得 同 唔用得之間
就算直情唔用得 又可以屈係你整壞
無得退貨換貨 風險就好大,一出事total loss咁滯
可以真係原廠qc問題,又可以係商戶散次貨
咁如果我真係第一個打開部機,抽到部qc極差既機
但佢又唔係夠幾多粒死點
純粹色溫好覺眼地唔均勻,咁原廠多數會唔會換比我?
隻Mon都重
包埋送貨就最好
得佢唔包送貨
隻Mon 都成9千蚊,好似都見唔少師兄有興趣
係通漲真係咁勁,定係貧窮限制我想像
好多人等左好耐32" high refresh rate OLED. 新嘢係貴。
9000已經平。2-3年前我買LG 32EP950 2皮幾。仲要得60Hz.
已訂ROG PG32UCDM
砌機版勁多人4090, 我都只係4080s
4090 啲人唔爭在上埋4k oled, 而且今次個panel 成本算唔高,唔洗10000 已經攻頂,成價比非常高,大把mini led 機伏伏地一出個陣都賣8-9K
真係咁有信仰,貴多一倍
Asus隻Mon 仲貴過我屋企廳嗰隻OLED電視
附近有分店都可能諗下
我都等左27-32” 4K OLED HDMI 2.1既Mon 好耐
咁又唔關信仰事嘅。只不過得佢有spdif out.
因為setup 問題我要用spdif/optical 啲有headphone out嘅mon 我試過幾隻用個headphone out買converter轉spdif/optical 都會有display card一under load就有勁大EMI interference 有好多static noise.
咁得PG32UCDM有spdif out.侷比.
張枱放到32吋我都想買
上牆食多1Xcm位 平時用27都可以上32
有冇人有消息UWHD(5120*2160) 144Hz+嘅Mon幾時會出
明明技術上應該做到點解咁耐都唔見市場有,HDMI/DP Bandwidth 問題?
Display card 推到咩?
AOC 24G2SP 好啲定 Gigabyte G24F 2??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞