[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#111 OLED新時代

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
似軟件可解決,

除非硬件問題先不了
屌你老母係咪弱撚智 買唔起你問條撚呀?
唔係買唔起呀,係冇地方放唔到呀
MSI 冇得升級firmware
MPG系列可升級firmware
係得部分MAG系列型號唔得
想請問咁多位,如果想將個Monitor 掛上牆,有冇啲咩要準備?係唔係就咁買個支架就OK?
fo32u2p 官網update 左

2 x HDMI 2.1
1 x Displayport 2.1 (UHBR 20)
1 x mini DP 2.1 (UHBR 20)

有kvm, 65w type c( support daisy chain), pip
可以disable dp dsc

https://www.aorus.com/zh-tw/monitors/AORUS-FO32U2P/Key-Features
仲要一枝油壓鑽普通鑽唔洗諗住打到m8
用爆炸螺絲唔好用膠塞
跌過?
我諗住自己打膠塞咋喎
10kg應該唔洗爆炸呀? 4口M8膠塞應該都夠力?
隻ergotron得兩口M8加膠塞
咁多嘢要諗仲以為唔洗點研究,買返嚟打口釘就得
NB牆架我見佢細size都係兩口M8 正常兩口M8係有突
都係睇定啲先入手oled
頭水等你哋食住先
想搵人比下意見 491CQP同G9 57”二揀一揀邊隻好 唔該晒
係msi個brand不了, 反正個保養有=無,俾多少少買rog水貨好過, design靚太多, Firmware OSD都好啲
點解QD OLED 只係得DisplayHDR 400
定係唔重要?
唔重要
不過佢係hdr400 true black
唔係普通hdr400
點解唔係 491CQP同 G9 oled做對比
哩種命名真係玩死人
開頭我都以為Trueblack只係好冇Trurblack些少
睇怕今年27寸4k 144 OLED應該完全無望
true black for OLED
Non true black for LCD
嗰陣仲特登去查點解平mon有hdr 1000,貴嘅反而落返400
巴打們點睇G242C好似好少人講
Thx巴打 但係無咁多筆直
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞