[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#111 OLED新時代

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
動畫本身易搞

btw madvr開盡d都可以好似AnimeJaNai咁sharp
同我一樣, 除咗上牆無其他方法
其實真係想問問大家
32比9 其實 買唔買得過, 我見都唔係真係好多game都會支援到去32比9嘅螢幕, 其實依家買mon係咪應該要買返16比9先 等遲啲32比9普及啲,多啲game支援先買?
想問如果本身用4070,想換隻27吋打機 Mon (間中睇片),有冇推薦?budget $3000內,淘寶都冇所謂
LG 27UP650-W跌到去2090 同價係咪已經冇對手
Anime4k 我覺得幾好用 CHING有冇比較過
點解咁講
madvr都可以tune到sharp過佢
ROG PG32UCDM 知唔知香港幾時先有得賣 ?
點tune?
試過NGU AA very high,效果都係唔及AnimeJaNai
已經賣緊 $15999
唔係NGU個頁

我聽晚開電腦睇返先
邊間賣緊 ? 上網都唔知見有 ? 係咪港行 ?
2000fun 有
而家好似4隻牌子賣緊隻32” QD OLED
Asus Dell Gigabyte MSI
如果想買黎打機, 都好似唔係好多GAME support, 都係睇你玩開咩
睇片又多數出唔到32:9, 出21:9, 左右黑邊
我係當佢兩個16:9, 我都係間唔中做DOC, 覺得幾好用
你話唔洗用兩個16:9, budget 又有限, 我覺得買隻21:9 既MON 好似實用啲
無限budget 就唔洗講啦
睇價錢MSI贏哂
就快忍唔到手比訂
不嬲都係搵水魚
我張3060 再戰5年,忍都唔駛忍,實推唔到
60Hz?
推🙏🏻

聽人講過 LG27gr93u 呢個係咪OK? 聽日仲會唔會有其他推薦?
上網買左個MON送到, 唔算平
一開黎睇, 下面色溫明顯偏黃, 好礙眼, 好撚嬲
有無人知道通常比唔比換貨或轉其他甚至退款?
好撚怕佢唔換, 要我食左佢
希望佢比換/退, 好耐無買過mon, 希望今時今日買mon唔駛仲要即場check
明顯一撻野我連放返出去都難搵人要
除左2000fun好似唔係好信得過
其它電腦鋪有未 ?
你地會唔會上網買mon
我第一次上網買就令左野 色溫唔平均 好後悔
我估舖唔會換架啦,多數都射走你
試下嘈去代理/間廠,可能都有機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞