[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#111 OLED新時代

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
張枱夠闊咪係,同埋接受到佢唔會係windows idle 時自動熄mon

否則都係32" oled

整數縮放唔係完美
用緊 LG 27GP95R,轉唔轉 LG 27GR95QE 好,雖然後者硬件上係得 2K,但又支援到 4K 輸入,想知同原生支援 4K 相差遠唔遠
都差好遠
間間同一塊panel依家間間都做緊pre order 差唔多
早買早享受
遲買平幾舊
想買個32”打ps5 有無巴打用緊邊個覺得好
間間同一塊panel,dell rog d數據都係同msi差唔多
請問用n卡但係用freesync既mon會差幾遠
thanks
屌我想出部43-50" 既4k IPS monitor
市埸得VA
想問大家會想要dp2.1係因為dp1.4 出4k 240hz 因為壓縮左所以影像質素會下降?
MSI confirm MAG series OLED 係冇得update firmware

https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/comments/1axg2qi/everything_you_need_to_know_msi_qdoleds/

想買既巴打留意下
應該係開game關game果時會黑幾秒mon
呢個係咪dp1.4既通病解決唔到?
如果轉用hdmi 2.1會唔會有同樣情況?
hdmi2.1最盡4k120,都係要dsc
依家追DP2.1一定係用緊7900XTX
咁又係,n卡要用到dp2.1只能夠等50系
只係覺得一個咁貴既mon起碼用5年以上,將來upgrade張display卡一定支援dp2.1,覺得而家買dp1.4有d唔值咁解
50系都未必有普及問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞