[#Mon#Monitor]螢幕集中討論#111 OLED新時代

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
fo32u2p update 左價錢
$12999

4月初到貨
dp2.1原來咁貴
同mpg32urx 比,差5000
漢科facebook有人問
32吋4k原價9999,圖個價係已減左既價
差4000 啫
我就而家唔使要 dp2.1住,等到Display Card 行到3A 大作4K 240 Hz+ ,個陣換卡換Mon 好過
照騙 仲諗住狗衝 平2000唔駛諗
我都覺得平平地買dp1.4 dsc款就夠
一黎 顯示卡未夠力
二黎 今代QD-OLED都係牙牙地膏
你見過qd oled果隻灰就唔係咁講架喇
但最後冇燈到第一水WBC panel開心使用中
me too
平均100w以上係熱少少
原來成100w咁癲同普通ips差成3倍
mini led仲癲
7成時間插macbook睇戲執相
3成ps5打下人中
筆值5,6k

係咪dell g3223q穩陣唔駛煩
有無其他好選擇 最好有得一條線差埋macbook 16:9平面 27-32"都ok
唔該哂
Msi隻oled 係咪淨係dsc+ g sync會有問題?
本身仲想等dp2.1,個價
多個DP2.1差成4,5千
不如$9000既玩2年 到時再換隻有DP2.1好過
駁電腦打機應該買邊種好?
65" tv VS 32:9 monitor
15999 on9逼鳩人買水貨
想問aw3225qf電源線係唔係普通火牛線?
49咁撚平好吸引
除咗hz冇G9 OLED高之外 價錢幾乎砍半 而且有燒印保
想問下如果大尺寸 16比9嘅4k mon嚟講

基本上係咪唔使考慮一定係c342㗎喇?
屋企太細只可以放24" mon
本身用緊LG 2k mon, 見到MACHENIKE出左隻mk24qg170s2, 2k有埋170hz有d心郁
但唔熟個牌子... 有冇師兄有用過/comment?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞