想離婚、離緊婚、離咗婚、過來人傾下計好嗎

1001 回覆
71 Like 97 Dislike
想離婚
見到好多人原來大肚嗰陣係老公服侍,照顧周到
我就生兩件都係粗重野照做
生前一個月都仲幫老公解決性需要

老公成日話外國冇坐月
冇坐月唔緊要,但外國都主張產婦要多休息
外國啲老公都會半夜起身幫手餵奶
我就湊2件,仲要驚個b同大嗰個喊嘈住老公瞓覺

愈諗愈委屈
早離早享受 睇到好多on9咩恨唔到心
好委屈睇到笑左出聲
拍左9年拖,結左幾年
生左小朋友之後真係好攰氹完訓教仲要執頭執尾
頭一兩年都仲有keep住扑下野
而家佢直頭唔問 我想要就話攰 返工大壓力
終於有機會扑又不歡而散
我有check佢電話果啲又唔覺佢偷食
佢啲時間都真係俾哂屋企
自問都仲keep到生仔前咁
男人真係可以唔扑野一個月咩?
我已經好主動
利伸我係女人
你咁都忍到?
我都覺得 做人首要係生存 生存無問題次要就就開心快樂 如果同佢日日都要嘈 黑口黑面
愛既相反係冷漠 最初可能係童話 但最後變成咁 你自己先知 答案應該係你心入面

做人灑脫都係一種快樂 因為曾經既童話 已經變質同過左去

單親都可以盡父母責任 盡量引導自己子女邁向成功既路 長大都唔會怨你 有時d問題自己計下數 層樓點樣 去計 計完就有答案

愛情係雙向 佢一直西面冷漠 你一直補救 痛苦只係你自己
因為關係既野無得扮 係大家關愛對方 一定會問候 講笑 關心

如果各自個心有野憎對方 氣氛一定表露無遺

無得扮有時d野 兩個人互憎 一定係唔出聲 勁冷漠 話之對方去死既態度 態度就係一切
香港家長自以為移民是為小朋友好,未必的,去到外國又會有外國的問題
唔好再有下次喇
我指千萬唔好再結
証明你唔了解女人
On9
果啲野只會叫男方跪
跪靚啲
容易覺得satisfied既女人極罕見
大部分都係永不知足,永遠妒忌,自我中心
成日覺得只有自己係受委屈嗰個,好似全世界欠左佢
身邊有人過得比自己好就極度心理不平衡
痴咗?
讓黎讓去只會係男方讓
女方更得寸進尺
直到男方頂唔順為止
女權主義下叫人結婚,叫男人就既都係仆街黎
害死男人一生一世
真係, 我好認真咁同我老婆講, 我覺得自己有精神問題, 好唔開心。
佢竟然同我講:咁依加係唔係我問題?
我話:係,有影響到
之後就發癲屌番得轉頭
最後,我真係頂唔順離開左屋企

利申:搞緊離婚,無兒無女
放過自己
千祈唔好覺得搵第二個女人會唔同
女權要女人出去做野害死成個社會
女人響職場痴完就將道氣發去老公度
男人本黎係要正能量要溫柔
後女權時代變成出氣工具
恭喜
但負債的話極少要女人負責。
女人必贏
真喎。
我嗰陣見低息借個 loan 去炒股票, 扑佢個街股票就要對分, 個 loan 就當睇唔到, 都唔知點撚樣判嘅。
根本就擺明搵男人笨
輸打贏要
咁都結婚除左個腦爛撚左之外解唔到
咁你都決定結婚? 唔係自己攞嚟係咩?
比左十幾年你認識一個人都可以做錯決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞