想離婚、離緊婚、離咗婚、過來人傾下計好嗎

811 回覆
60 Like 88 Dislike
有冇諗過做乜要 理人地點讚佢好
同埋 人地點說三道四 對你有咩影響
你先係真正感受果個 果班八婆 無你既感受
同時有冇你離婚都好 佢都係笑其他人既感情而有快感
點都好 佢地就係咁樣生活既人 你仲要理佢地
因為佢地 搞到你唔離婚?

仲有 結完 出國2年幾 都無話要番黎
有d野 你明我明啦 唔係有第2個
就係你岩左 你可有可無
你係呢段關係 就係比佢滿足 有老婆 幫佢生仔
滿足人人都有既野 可能你當初結都係因為咁
感情? 乜咁緊要 2年半都唔洗見你
好愛你喎 求都唔番去 可有可無呀
係呀 你係可有可無 肯定果種
當然你可以係enjoy 緊 但又要屌
因為好多女 被虐開
對唔對你好 唔係講以前 岩岩拍拖
係講一生一世
你心底好清楚 點解會拖 你仲愛佢 但又知佢係咁對你 可以改變到乜野

我結左6年仲好愛老婆 會同佢拍拖
會成日想見佢 自己去旅行 會偷偷地早番搵佢
笑死 工作同老婆
佢講明要份工
你都同佢一齊 都覺得無野
正到呢
真心 到時仲on9 係呀有個仔
但無感情 無愛情
好嬲睇到
老婆同工作 講明要工作
佢咩工咁威 月入過百萬? 定改變世界果隻

就算2樣加埋 我都唔會掉低我老婆
咁點解仲要捱
關係係享受 唔會係忍受
當忍受大過享受 你仲唔走
你預左你唔值得尊重 佢虐你就緊架啦
無細路的話就早啲離

有細路的話就準備好先離
其實搵結婚對象 最重要唔係搵外表 同自己性格夾得黎先最重要

就算條女幾正都好 佢同住返1-2年都會冇哂吸引力都一樣會覺得出面啲女女正啲
唔好改變人。冇可能架
改變自己喇
佢可能唔係咁諗
終於有巴打講人話
男人必做三件事之叫雞 食狗肉 打女人?
我無睇過叔本華, 但係我經驗話俾我聽無錯, 性格係無得改嘅。
唔好試圖改變partner嘅性格, 你可以做嘅只係搵一個性格同你夾嘅partner。
生活一定會有唔開心,咁明知會會唔開心咁點解結婚!
明知拍拖總有一日唔開心咁點解拍拖呢!
明知叫雞叫鴨,性生活咁亂,性病隨時發生,咁點解男女關係還要咁亂呢!
咁佢都可以學習一個好既溝通手法既
當然一個好既溝通手法夠唔夠就另一回事
咁D女久唔久打條仔條9, 之後都好聽話,都唔使離婚
好多嘢係”溝通“都解決唔到架。 性格, 成長背景, 價值觀唔同, 溝通完都解決唔到。
例如一個黃一個藍, 溝通完有幫助咩?
溝通即係希望其中一方改變。 但係好多嘢係改唔到。
我上面都講,大家唔夾, 唔好試圖改變對方。 你可以做嘅只係搵一個同你夾嘅伴侶。
如果係結婚一齊咗咁耐,好難相信會有咁大分歧
未有女朋友已經想離婚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞