想離婚、離緊婚、離咗婚、過來人傾下計好嗎

811 回覆
60 Like 88 Dislike
無小朋友其實客觀上易啲重新黎過
路過想擺低少少心裏話
想離 但好怕身邊屋企人朋友同事知 係佢地眼中我地冇咩異樣 或者一直以黎我都收藏得好埋
呢幾年 佢都好夜收工 每晚到7點都要問佢收工未 次次都話做耐d 大家都係同行但唔同公司 有d位我明既 需要多d時間處理 往往番到屋企都十點 屋企大多家務都係我放工處理好 自己煮自己食 留飯俾佢
後來發現佢電話有偷拍其他女仔既相 我問佢點解 佢話工作壓力大 一時做錯 之後都有原諒 但最近發現佢又故態復萌 而我都已經好冷靜 因為隱約都知道有d野係無補於事
諗番呢兩三年 好似好多時間都係得自己一個人過 我理解佢工作壓力 佢為工作既野而煩惱 有佢既日子同冇佢既日子都好似差唔多 感情愈來愈似家人多於愛情
或者分開都係對大家最舒服 至少對我講係
認真傾下先
其實佢都曾經係你最愛嘅人,會諗起都正常
有睇婚後情就知點可能冇只係收埋左
呢排睇婚後情都幾寫實

不過我會諗如果一對人真係行到盡頭
離婚放過大家或者之後仲有機會

唔係只會產生悲劇
但點先知真係到盡頭
好似入面咁只有炒鬧同憎惡咪盡囉
有無人知, 收到家事法庭表格四副本寄返比我. 我要上去攞特別程序表格, 洗唔洗預約. 佢個網係永世唔會約到.

我係呈請人, 對方已經在表格四寫清楚唔會追討贍養費和不會要求財產分配, 咁係咪唔洗填報自己資產.

無子女

好驚比人分身家. 如果要分就過幾年先離, 調走晒啲錢先.

唔該晒大家.
有佢既日子同冇佢既日子都好似差唔多

呢句真係好到肉,我同佢已經超過一個月冇傾偈
原來生活係冇分別,好感慨
移咗民 生咗小朋友
早兩日因為打機問題嗌交 種種問題已經心淡
真係有離婚嘅念頭 但初步諗唔到點安排小朋友
又想佢拎倒PR先但都仲有好幾年
樓主好耐無見
仲以為你幾好添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞