想離婚、離緊婚、離咗婚、過來人傾下計好嗎

836 回覆
65 Like 89 Dislike
我明
負皮果班係連登仲講道德
成年無扑 加埋 你都唔中意佢性格
典型 因為耐左 用左佢青春補償佢咁

支持離除非你甘心一世都咁過
要離要走
真心 唔好為錢咁樣 人生開心咩
Life is short
Keep住到而家都冇離婚?
離咗,浪費咗人生好多時間。
拍拖好地地
結婚都好地地
生完仔之後都仲OK
生第2個之後開始唔掂
再過多幾年, 依家覺得好痛苦
變果個唔係我, 我變得好似工具人, 負責維持頭家所有嘢
你養隻門口狗, 你都要久唔久開罐靚嘢等佢開心下
我仲衰過隻狗, 出錢出力係屋企做臭四

有時真係好想離開, 一走了之
但唔捨得兩個小朋友
但又真係好想搵返個人陪我, 交下心, 關心下我

我覺得我開始抑鬱, 我一到夜晚就好想死
師兄 同你一樣 返左成日工 收工仲要返屋企做家務 執手尾
講過 嘈過都係一個who fuckin cares心態
我一個人搵錢 但豬隊友完全係增加我麻煩
已經去到心死階段 想分開 但又怕個仔返學個時俾人笑單親
令佢成長有影響
我同你差唔多, 但冇小朋友, 上個星期我就離開左屋企。 我覺得好抑鬱,已經唔可以留係果間屋
難得有決心離開,就唔好返轉頭啦
如果無小朋友
我應該一早走咗
成日覺得都唔知做乜大家要咁辛苦
反正大家都唔想見到大家
不如快啲搵返自己幸福

有時見到啲離咗婚嘅人,果一刻佢地係好唔開心
但之後又再識到唔同嘅人,又再開始拍拖,感覺上全部都比以前更加開心

自己就日日帶著呢個情緒做人
好辛苦
究竟點解咁辛苦
點解要為一段關係日日咁痛苦
留下的只有責任, 但e 份責任真係會壓死自己
咁另一半照顧好晒兩件 定都係你返屋企你要再攪晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞