「黃道十二宮」處女係咪最強?

836 回覆
65 Like 8 Dislike

LC 果班黃金勁N倍 起碼巨蟹勁好多

老實講我覺得L C嘅雙魚已經屌打正傳大部份黃金

講真 雙魚個設定真係好勁
啲玫瑰同血有毒搞到冇人敢掂佢
淨係用拳頭玩近戰都勁
評價差真係衰在車田

成日覺得金牛係為咗湊夠數先有呢個人
次次都比人打到嘔哂血

其實LC金牛都勁只不過係衰ON9
佢招大明明可以秒左輝火

聖劍手刀不知幾有型
lc個個仲有型
不屈既男人
放棄一隻手去換取勝利

不過LC時間唔係童虎個代咩
不嬲都係一代比一代弱架啦

其實LC係咪就係正傳嘅上一屆聖戰

無錯
先代白羊教皇史昂同天秤座童虎實力應該勁啲
兩個戰鬥經驗都比同屆嘅豐富 冥十二宮果時 雙子都要聽白羊教皇話 可惜嘅係教皇出場戲份真係太少

Btw LC 史昂同雙子曾經打贏時間之神
正傳 金牛 巨蟹 雙魚
個人覺得係比人黑化弱化到一個點
白羊 天蠍 水瓶好少少 但都係比五小強踩住上

少少Off-Topic,真心覺得廿幾年前嘅呢隻星矢game好玩過所有其他用星矢個名呃飯食嘅其他game,特別係近期出嘅手遊,玩唔夠5分鐘即棄

https://youtu.be/iiINweJMxP8
Youtube有Fans放晒全攻略上去,就咁睇都好有回憶
正傳 金牛 巨蟹 雙魚

白羊就算啦

史昂,穆,貴鬼都唔係好戰友

應該話白羊個位係修理聖衣

五小強入面,紫龍先係最似沙加,瞬唔係呀
其實不死鳥一輝係咪5小強最勁?
不死隔一排出返黎,又有鳳凰幻魔拳
死完又勁再d
死完又勁再d

個人認為佢絕對係五小強最強嗰個
死完又勁再d

係 佢前期反派 如果星矢唔係主角一直輸左
中後期佢都無敵型棍 成日救世主身份出場
死完又勁再d

係 佢前期反派 如果星矢唔係主角一輸左
中後期佢都無敵型棍 成日救世主身份出場
想睇五小強 但又有冥界篇 又海皇篇
有無巴打可以講下個次序

下面段嘢又再覆製貼上

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E8%81%96%E9%AC%A5%E5%A3%AB%E6%98%9F%E7%9F%A2
要由頭睇起先會投入到,大致如下:

《銀河爭霸篇》- 逐一介紹五小強嘅故事同過人之處

《黃道十二宮篇》 - 講為救女神雅典娜,五小強點樣逐隻KO黃金聖鬥士

《海王篇》 - 睇住五小強開始越黎越好抽

《冥王篇》 - 最壯麗之最後一戰

睇晒以上主軸先,有興趣嘅先再睇其他支節同外傳
其實點解主角要打返黃金聖鬥士
點解有d黃金聖鬥士又好似奸

未睇過想問下

因為有d真係奸架囉
正傳 金牛 巨蟹 雙魚

出黎幫五小強昇呢
先代白羊教皇史昂同天秤座童虎實力應該勁啲
兩個戰鬥經驗都比同屆嘅豐富 冥十二宮果時 雙子都要聽白羊教皇話 可惜嘅係教皇出場戲份真係太少

Btw LC 史昂同雙子曾經打贏時間之神

上次大戰白羊應該係最廢嗰批
天秤應該勁少少
真正單挑時間神係雙子,j撚到我
白羊要靠天馬同雅典娜,同埋時間線上後多幾年
有無巴打可以講下個次序

下面段嘢又再覆製貼上

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E8%81%96%E9%AC%A5%E5%A3%AB%E6%98%9F%E7%9F%A2

《黃道十二宮篇》 - 講為救女神雅典娜,五小強點樣逐隻KO黃金聖鬥士

我果時開頭係飛住睇,十二宮同冥王先認真d
尤其係銀黃海實在畫質,畫風都太古舊
其實點解主角要打返黃金聖鬥士
點解有d黃金聖鬥士又好似奸

未睇過想問下

因爲雙子座殺咗教皇想自己取而代之,仲要捉埋雅典娜(當時只係沙織小姐)自己享用,五小強感應到女神求救就逐層打上去救女神
死完又勁再d

每套熱血動漫都有個同主角唔啱瓦但又好抽得嘅「伙伴」
又黎處女vs雙子嘅世界大戰

千日戰爭

處女應該同獅子同一level
有無巴打可以講下個次序

下面段嘢又再覆製貼上

我果時開頭係飛住睇,十二宮同冥王先認真d
尤其係銀黃海實在畫質,畫風都太古舊

咁不如直接睇LC版本,啲畫風附合返現時嘅美學
山羊最勁

利申:自己星座
無睇過成日想睇
但係唔知應該由邊度開始睇 見佢好多篇
有無人可以講解下

辛苦哂巴打
第十二宮 - 雙魚

成日覺得佢同阿瞬先係兩兄弟

有冇人覺得雙魚其實都係廢嗰類,只不過佢個宮響最高,所以顯得佢好似壓軸出場咁,大絕係插支玫瑰同你慢慢放血,真係弱爆

你想J黃金睇LC啦,又係型一萬倍唔止。

全對,正傳個班真係好垃圾
死完又勁再d

隻抽打得贏冥界三巨頭
死完又勁再d

隻抽打得贏冥界三巨頭

個設定都幾型 鳳凰座聖衣係歷屆聖戰以嚟冇人著到上身
第十二宮 - 雙魚

成日覺得佢同阿瞬先係兩兄弟

有冇人覺得雙魚其實都係廢嗰類,只不過佢個宮響最高,所以顯得佢好似壓軸出場咁,大絕係插支玫瑰同你慢慢放血,真係弱爆

你想J黃金睇LC啦,又係型一萬倍唔止。

全對,正傳個班真係好垃圾

尤其是金牛

正傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞