「黃道十二宮」處女係咪最強?

836 回覆
65 Like 8 Dislike
天秤第1
上次聖戰都唔死
一定最強

雙子第2
處女第3

天秤唔係死好彩咩?
唔太記得,有錯請插細力啲

天秤想同輝火同歸於盡,點知輝火覺悟救番佢,中途雙子大佬打包佢同薛安,打杳馬前將佢兩個退場,然後駁去正傳。lc呢兩個喺當時冇咩作為,到正傳先顯功架。

白羊係外傳都有威過,童虎有埋女神血都由頭柒到尾

史昂做教皇打到杳馬仆街,之後雅典娜同天馬件聖衣番黎佢就gg左。雖然遲左14年但好冇威過
童虎真係膠都費事比,有神血都只可以同輝火攬炒雖然最後都冇,再望下獅子仔對拉達個場,冇野講喇下話

呢啲嘢都係等專業嘅黎
天秤第1
上次聖戰都唔死
一定最強

雙子第2
處女第3

天秤唔係死好彩咩?

天秤想同輝火同歸於盡,點知輝火覺悟救番佢,中途雙子大佬打包佢同薛安,打杳馬前將佢兩個退場,然後駁去正傳。lc呢兩個喺當時冇咩作為,到正傳先顯功架。

史昂做教皇打到杳馬仆街,之後雅典娜同天馬件聖衣番黎佢就gg左。雖然遲左14年但好冇威過
童虎真係膠都費事比,有神血都只可以同輝火攬炒雖然最後都冇,再望下獅子仔對拉達個場,冇野講喇下話

有埋神血都仲係咁廢真係
其他個D個個唔係打三巨頭就打神
係得佢同金牛咁柒,但金牛打輝火都一招泰坦新星就秒鳩左
我係舊版死忠
車田畫功雖然好大爭議, 但畫風硬朗, 人設鮮明, 聖衣簡潔華麗
劇情上冥王十二宮最好睇, 最欣賞係人物塑造
雙子處女天秤, 呢D角色未出場已經比佢地既震懾住
加上高質OVA, 13集有成5-6個起雞皮位
而且動畫仲有種"浪漫"感, 其他系列真係比唔上

LC唔係話唔鍾意, 一開始睇雙魚VS天貴星都激動左一陣
之後覺得手代木好似個個角色都想塑造得有血有肉, 反而變得太矯情
加上手代木畫風太少女漫畫FEEL, 所以唔係太喜好LC
好多都好勁. 但主角成日打不死.......
天秤第1
上次聖戰都唔死
一定最強

雙子第2
處女第3

天秤唔係死好彩咩?

有埋神血都仲係咁廢真係
其他個D個個唔係打三巨頭就打神
係得佢同金牛咁柒,但金牛打輝火都一招泰坦新星就秒鳩左

拿拿拿,金牛唔柒架,係對手剋佢咋
金牛食左輝火一野都仲係穩如泰山郁都冇郁過,之後既對手玩偷襲先偷到雞,未計佢個場仲有幾個人訓到食豬咁冇得還擊。佢唔係要同時護住個幾件友仔邊洗打得咁辛苦
佢徒弟見到佢死個陣都係企係度架,真正硬漢子
但童虎係one on one都輸到咁,未計佢仲有成抽武器防可以用,其他人都係赤手空拳都做低d猛料既人
我係舊版死忠
車田畫功雖然好大爭議, 但畫風硬朗, 人設鮮明, 聖衣簡潔華麗

之後覺得手代木好似個個角色都想塑造得有血有肉, 反而變得太矯情

手代木畫H漫架嘛,梗係係人物刻畫著墨多d,畫風太柔有少少唔夾聖鬥士就真既,但佢d女真係正好多
人物塑造我真心佩服佢,主線本身都有好多位比黃金發圍,仲要打得好睇,收左主線就用外傳補完十二金既故事,老雙子同上代上兩代上三代既人物都唔會因為聖戰係當代發生就忽略左,除左讓葉可有可無所有角色都好有發揮,係少左皇道漫既熱血情懷,但唔影響我對LC既觀感。相反佢畫到咁反而好熱血既話我可能睇得好尷尬
我係舊版死忠

手代木畫H漫架嘛,梗係係人物刻畫著墨多d,畫風太柔有少少唔夾聖鬥士就真既,但佢d女真係正好多
人物塑造我真心佩服佢,主線本身都有好多位比黃金發圍,仲要打得好睇,收左主線就用外傳補完十二金既故事,老雙子同上代上兩代上三代既人物都唔會因為聖戰係當代發生就忽略左,除左讓葉可有可無所有角色都好有發揮,係少左皇道漫既熱血情懷,但唔影響我對LC既觀感。相反佢畫到咁反而好熱血既話我可能睇得好尷尬

好認同
樓主睇到邊
樓主睇到邊

9成都未睇
同沙加打過
應該最勁
LC最後史昂變左聖鬥士百科全書 掂下人地件聖衣就識出人招技
我係舊版死忠

只睇車美原味版本
天秤第1
上次聖戰都唔死
一定最強

雙子第2
處女第3

天秤唔係死好彩咩?

童虎外傳仲有假死法打百龍霸喎
雖然戰績上真係
樓主睇到邊

仲睇緊人中之龍0,好正

好多「土豪金」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞