「黃道十二宮」處女係咪最強?

836 回覆
65 Like 8 Dislike
點解個個都排LC雙子同處女會>獅子
我覺得獅子先係最勁果個
處女雖然第八感 但LC入邊有幾個都第八感
雙子戰績好 但都只係個人實力特別勁

但獅子係一個人出到三個人先用到既AE
雖然威力可能縮水
但我覺得做到正常人做唔到既野所以佢先係最勁

我自己會排 獅子>雙子=射手=處女>其他打和>白羊=童虎

雙子弑神,處女整念珠封不死冥鬥士,獅子最多都只係殺神血拉達 唔係話佢唔勁,只係冇左處女,你用自己條命一換一係冇意思 雙子直程打到天馬老豆都要叫佢惡魔,半人半神既佢比處女佛珠封印14年先走得出黎 就算佢冇死,其他人都一齊進步架姐
不如咁講,雙子處女早就封左頂,獅子就有好大潛力再進步,但雙子處女個頂太高
獅子家族一門三傑,三個都覺醒到第八感,獅子老豆直程係bug,重病都可以秒殺出全力既西緒佛斯。但處女只係冥想已經可以自由出入冥界同現世,唔受冥界法則干涉,直接將靈魂輪迴冇得翻生,未有佛珠封印都冇問題

Lc雙子大佬其實實力上係廢過細佬 只不過雙子大佬偷入禁地偷學哂教皇啲知識同技能先贏到天馬老豆

Btw 獅子老豆果代最勁應該唔係佢 仲有個生存左5百年嘅痴線佬水瓶座
LC戰力最廢一定係白羊屌你幫雙魚差啲自己都死埋

但佢外傳個時已經痴Q左線
挑贏天馬老豆

不過佢又比其他人多14年時間先可以咁

呢一戰足夠佢挑戰雙子處女獅子,天馬老豆根本係LC既黑幕黎

但係有講當時天馬老豆已經係大弱化左
好難直接比較

不如話佢呢14年進步好多,杳馬都估唔到啦佢勁左咁多

其實我睇完之後真係懷疑佢響正傳點樣比撒卡做低

佢都老喇,冥王篇佢出番黎個陣一樣好好揪
我覺得獅子先係最勁果個

雖然威力可能縮水

雙子弑神,處女整念珠封不死冥鬥士,獅子最多都只係殺神血拉達 唔係話佢唔勁,只係冇左處女,你用自己條命一換一係冇意思 雙子直程打到天馬老豆都要叫佢惡魔,半人半神既佢比處女佛珠封印14年先走得出黎 就算佢冇死,其他人都一齊進步架姐
不如咁講,雙子處女早就封左頂,獅子就有好大潛力再進步,但雙子處女個頂太高
獅子家族一門三傑,三個都覺醒到第八感,獅子老豆直程係bug,重病都可以秒殺出全力既西緒佛斯。但處女只係冥想已經可以自由出入冥界同現世,唔受冥界法則干涉,直接將靈魂輪迴冇得翻生,未有佛珠封印都冇問題

Lc雙子大佬其實實力上係廢過細佬 只不過雙子大佬偷入禁地偷學哂教皇啲知識同技能先贏到天馬老豆

Btw 獅子老豆果代最勁應該唔係佢 仲有個生存左5百年嘅痴線佬水瓶座

上面咪講左上三屆水瓶,呢個痴線佬連白禮都要向佢下跪,凍氣擋光束拳,但佢又話自己同雙魚一齊都打唔贏海王宮,居然佢個徒弟可以一條友封左成個阿特蘭帝斯,所以呢套野d人既實力真係好難排
第十二宮 - 雙魚

成日覺得佢同阿瞬先係兩兄弟

兩個都係偽娘
我覺得獅子先係最勁果個

雖然威力可能縮水

同埋講緊個對手實力都有好大分別
我覺得獅子先係最勁果個

雖然威力可能縮水

好似設定上係一樣兩兄弟
不過阿哥識多招魔幻拳
成個post都冇人講山羊
其實除左最忠心於雅典娜之外好似冇咩特別
山羊仲要差d殺埋雅典娜

山羊就係一無是處有咩好講,白羊仲有討論價值得多

山羊個聖衣仲要係超柒
仲要修改成LC山羊聖羊咁款
頭盔變面具先叫順眼咗少少

漫畫版根本一直都係面罩
次次講聖鬥士班LC撚都係要騎劫個po
黃金神聖衣雙子出場型撚到

一邊魔鬼翼 一邊天使

一邊魔鬼翼 一邊天使

我覺得雖則車田個畫風同故事都真係一般般
但聖衣嘅設計真係唔係咁易超越到
雙子神聖衣係我最唔滿意嘅一套
原本果套將雙子善惡 所謂嘅雙重性格設計得內儉
將善惡放曬係頭盔到 之後身體嘅設計係好平衡
神聖衣就乜都寫曬出面 荒死人唔知係雙子座咁

LC唔係聖鬥士?

一邊魔鬼翼 一邊天使

認真,睇黃金魂時覺得堆神聖衣全部都只係加對翼,無乜特色,部份甚至破壞左原聖衣的美感

一邊魔鬼翼 一邊天使

認真,睇黃金魂時覺得堆神聖衣全部都只係加對翼,無乜特色,部份甚至破壞左原聖衣的美感

神聖衣真係唔識欣賞,有翼聖衣得天馬同人馬係靚,神衣件件都有翼但又唔係加得靚

一邊魔鬼翼 一邊天使

神聖衣真係唔識欣賞,有翼聖衣得天馬同人馬係靚,神衣件件都有翼但又唔係加得靚

神黃金我覺得水瓶加左d絲帶好特別好靚woo

一邊魔鬼翼 一邊天使

神黃金我覺得水瓶加左d絲帶好特別好靚woo

除左水瓶同處女,其他神聖衣都柒
獅子都唔差

以靚仔程度計,又有冇聖鬥士、海鬥士、神鬥士or冥鬥士能夠威脅到沙加?
有人話天秤 上屆聖戰唯二倖存者

雙子兩兄弟 卡龍一條友係冥界獨來獨往 視三巨頭如無物

大佬撒加 海皇篇 一輝話卡隆比唔上佢大佬

處女座 畀人話最接近神嘅男人 我覺得係咁樣叫
啲人先有先入為主佢係最勁嘅感覺

其實話佢係同啲神佛成日接觸

佢係最勁之一

但又未必比得上撒加

人馬座

話晒教皇候選人

劇情話佢畀四五歲嘅山羊座刺殺而低估佢實力
其實佢先戰撒加
再保護雅典娜

依四個實力大概差唔多

分析得好透徹

Btw,冇人留意過白羊阿穆嘅戰鬥實力

其實穆冇咩戰鬥力可言
基本上佢同沙加有少少似。但佢係勁在念傳送。攻擊力真係唔夠

你唔識無謂9up
白羊一個輕鬆ko蟹,魚
星光滅絕係威力係聖鬥士必殺技中最高級(聖鬥士大全)
如果係善雙子同沙加比較嘅話
我覺得係沙加勁少少
但如果係惡雙子嘅話
應該就係惡雙子勁過沙加

幻想傳打上腦
LC戰力最廢一定係白羊屌你幫雙魚差啲自己都死埋

挑贏天馬老豆

好難直接比較

無錯
老教王無女神用假死大法
真正衰老,唔夠撒卡抽係正常
但240幾歲唔死,係bug

以靚仔程度計,又有冇聖鬥士、海鬥士、神鬥士or冥鬥士能夠威脅到沙加?

天琴座同波賽冬靚仔d,不過個種超世脫俗感覺得處女座比到我

挑贏天馬老豆

好難直接比較

無錯
老教王無女神用假死大法
真正衰老,唔夠撒卡抽係正常
但240幾歲唔死,係bug

史昂外傳真係幫佢平反LC正傳既閒人感覺,仲未計佢自學積屍氣轉靈波呢招弑神大技
第一級:

童虎
薜安

古之鬥士,聖鬥士大全中的評分最高,前代倖存者

沙加

沙羅雙樹園以一敵三,最後引對手出AE但原來係故意用此偷渡冥界
全作中未輸過(以車田正傳計),係一次都未真正輸過

撒卡> 卡隆

半神級,多次被官方label為最強聖鬥士(玩具封面),沙羅雙樹園中天舞寶輪唔夠抽,但請注意撒卡係無著黃金聖衣,實力可能有折扣,但我偏向沙加比撒卡強的說法

艾奧羅斯
作品中刻意營造的傳說中聖鬥士,與撒卡同級別的能力,但作品中實戰太少,難以詳細評論

第二級

一人輕鬆ko蟹魚,話晒係2個黃金聖鬥士,但穆一出大技即秒殺,星光滅絕係聖鬥士必殺技中達最強級別(聖鬥士大全)

艾奧里亞

卡妙

修羅

米羅

第三級

金牛
每次都被車田用來襯托對手的強大
對次級冥鬥士都被偷襲成功

雙魚
無咩好講,黃金魂洗底

無咩好講,黃金魂洗底

LC唔係聖鬥士?

痴撚左線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞